Video Dezvoltator imobiliar prins când îngropa deșeuri. Ministru: „Se poate schimba imaginea țării dacă suntem fermi și aplicăm legea”

Data publicării:
Dezvoltator imobiliar prins când îngropa deșeuri
Dezvoltator imobiliar prins când îngropa deșeuri Sursa:: captură Digi24

Reprezentanții unui dezvoltator imobiliar din Sectorul 3 au fost surprinși când îngropau deșeuri pe un teren viran. Inspectorii de la Garda de Mediu au amendat dezvoltatorul cu 40.000 de lei și i-au cerut să curețe zona. Ministrul Mediului spune că zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal au fost descoperite în februarie în Bucureşti, ca urmare a controalelor, care vor continua și în perioada următoare.

„Se pot schimba foarte multe lucruri în țară. Se poate schimba imaginea țării și a Capitalei dacă suntem fermi și aplicăm legea. Asta am făcut în luna februarie”, a spus Tanczos Barna la Digi24.

„Avem 200 de locații de genul acesta identificate, zeci de mii de tone de deșeuri depistate pe câmpuri, terenuri părăsite și sute de mii de lei amenzi aplicate, mașini sau mijloace de transport confiscate și un sprijin concret și de mare ajutor din partea autorităților publice locale. Se poate”, a adăugat el.

„Sper să găsim împreună cu fiecare sector în parte soluția de ecologizare, curățare selectivă a deșeurilor și de repsonsabilizare a cetățenilor și autorității publice locale. Tot ce vedem aici e direct sau indirect reponsabilitatea cetățenilor care au aruncat acest gunoi, respectiv a autorităților publice locale, care timp de zeci de ani n-au reușit să facă un sistem de colectare eficient”, a mai spus ministrul.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri