Diaspora, pregătită să vină acasă de 1 Decembrie

Data publicării:
roman londra

Diaspora a decis să se întoarcă acasă de 1 Decembrie. Se anunţă coloane de maşini la graniţe, care vor ajunge în ţară din toată Europa. Alba Iulia va fi luată cu asalt de turişti de 1 Decembrie. Unele camere au fost rezervate încă de anul trecut, iar acum în oraş nu se mai găseşte niciun un loc de cazare, cu toate că preţurile au explodat, pur şi simplu. 

O să fim cazați între Oradea și Huedin, cazările sunt foarte scumpe la Alba Iulia. Ne vedem la 8:00, la gară, pentru Marșul Centenarului. Vom merge în față la festivități. Vă așteptăm pe 1 decembrie lânga noi”, a transmis, pe Facebook, un român stabilit la Londra.

Ne mai sună oamenii pentru camere, dar nu mai avem”, spune proprietara unui hotel din Alba Iulia. Acesta este răspunsul de care se lovesc românii care vor să petreacă de Centenar la Alba Iulia. Hotelurile sunt deja rezervate în proporţie de 100%. Preţurile la cazare au sărit şi ele în aer. 

La Alba Iulia, o cameră pentru care se plătea în mod normal 100 de lei pe zi, costă acum 1.000 de lei. Chiar şi la preţul acesta, cei care mai prind o cameră liberă se consideră norocoşi. 

„Hotelul este plin, rezervările sunt făcute de anul trecut, avem străini, care vin să mănânce mâncare tradițională”, spune proprietara unui hotel.

Indiferent că vor veni din Republica Moldova, Germania sau Italia, turiştii vor fi întâmpinaţi cu bucate tradiţionale și nu vor lipsi, desigur, sarmalele și mămăliguța.

Şi în pensiuni locurile de cazare s-au epuizat de mult timp. O parte din camere le-am dat în august 2017, o parte în februarie 2018, cele din 2017 sunt clienți fideli care revin de foarte mulți ani aici”, spune Claudia Popa, proprietara unei pensiuni.

Şi tot pentru 1 Decembrie, un hotel din Alba Iulia a scos la licitaţie ultima cameră disponibilă. A vândut-o cu 600 de euro unei firme care, la rândul ei, o va licita şi va dona toţi banii pentru micuţii cu probleme de la o casă de copii.  În acest an, pachetul turistic pentru 1 Decembrie în acest hotel din Alba Iulia s-a vândut cu 1.000 de euro pentru 3 zile şi 2 nopţi de cazare, cu toate serviciile incluse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri