Dieselurile interzise în orașul de baștină al BMW

Data publicării:
Euemissions (1)

Primăria din Munchen ar putea interzice unele automobile diesel, din cauza poluării. Nivelul emisiilor de oxid de azot este în unele cazuri șocant, spun oficialii administrației locale.

Primăria oraşului Munchen ar putea interzice modele mai vechi de vehicule diesel, din cauza nivelului şocant de ridicat al emisiilor de oxid de azot din capitala Bavariei, a declarat miercuri primarul Dieter Reiter publicaţiei Sueddeutsche Zeitung, transmite Reuters, informează News.ro.

Scandalul manipulării testelor de poluare ale automobilelor diesel ale grupului Volkswagen, izbucnit în septembrie 2015 în SUA, a pus sub semnul întrebării tehnologia diesel şi a scos în evidenţă dificultăţile producătorilor de vehicule de a respecta reglementările mai stricte care limitează nivelul emisiilor de oxid de nitrogen.

”Oricât de mult aş vrea să evităm astfel de interdicţii, cred că este improbabil să continuăm fără să le impunem în viitor”, a spus Reiter.

Întrebat despre cele mai recente măsurători ale oxidului de nitrogen din Munchen, oraşul de origine al BMW, Reiter a spus că ”rezultatele sunt şocante şi că nimeni nu se aştepta la asta”.

Autorităţile oraşului Stuttgart, unde se află sediile Mercedes-Benz şi Porsche, se pregătesc la rândul lor să interzică de anul viitor unele vehicule.

În Munchen, între 133.000 şi 170.000 de vehicule ar putea fi afectate de interdicţie, în funcţie de cât de strictă va fi măsura, a relatat publicaţia, potrivit căreia automobilele care respectă reglementările Euro 6 vor fi exceptate.

Aproximativ jumătate din automobilele noi vândute în Germania aveau motoare diesel, înainte de izbucnirea scandalului legat de emisiile vehiculelor diesel ale Volkswagen, dar cota de piaţă a acestora a scăzut între timp.

Ca urmare a cererii mari pentru automobile diesel, având în vedere eficienţa consumului de carburant, producătorii auto germani au investit masiv în uzine care fabrică astfel de vehicule şi în dezvoltarea acestora.

Perspectiva interzicerii unor automobile diesel va avea impact asupra pieţei vehiculelor second-hand.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri