Digi|RCS & RDS respinge afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de un politician român

Data actualizării: Data publicării:
sediu RCS & RDS -1

Cu privire la atacurile publice formulate recent de un politician român la adresa grupului Digi|RCS & RDS, vă transmitem poziția de mai jos:

„Respingem afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român și constatăm că am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare.

Nu facem politică și nu vrem să fim implicați în jocuri politice. Însă, ne simțim datori față de abonații, investitorii, partenerii și angajații noștri să corectăm informațiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spațiul public.

Digi|RCS & RDS este o societate care își desfășoară de aproape 25 de ani activitatea preponderent în România. Societatea RCS & RDS S.A. a investit din 2010 până în prezent peste 2 miliarde EUR pentru a dezvolta o rețea performantă de comunicații electronice fixe și mobile. Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la prețuri foarte avantajoase. Și datorită investițiilor făcute de Digi|RCS & RDS în dezvoltarea rețelelor sale din România, această țară se mândrește azi cu una dintre cele mai bune poziții în clasamentele mondiale privind viteza internetului.

Digi|RCS & RDS a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de EUR la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale și de sănătate, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili din țară.

Când s-a decis listarea acțiunilor Digi|RCS & RDS pe o piață publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței din România, am ales Bursa de Valori București. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziționeze acțiuni în Digi|RCS & RDS în scop investițional (atât persoanelor fizice, cât și fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi.

Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere într-un sector investițional.

Operăm o afacere sănătoasă, stabilă și ne străduim să o creștem continuu. Datoriile pe care Digi|RCS & RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finanțat creșterea accelerată a acestei afaceri, pe o piață extrem de dinamică și competitivă, unde nevoia de investiție este continuă. De altfel, gradul de îndatorare a companiei este inferior nivelului de îndatorare înregistrat pe piețele europene, în sectorul telecomunicațiilor.

Digi|RCS & RDS a făcut publice, în mod transparent și complet, toate informațiile necesare pentru ca orice investitor să decidă să achiziționeze sau nu acțiuni Digi în deplină cunoștință de cauză. Toate comunicările date în piață înainte, în timpul și ulterior procesului de listare, disponibile pe website-ul www.digi-communications.ro, sunt o dovadă în acest sens.

Prin atacurile la adresa companiei noastre, politicianul denigrează munca a 13.000 de angajați din România și pune sub semnul întrebării o afacere care a transformat compania Digi|RCS & RDS într-unul dintre liderii regionali în comunicații electronice.

Este cel puțin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale românești. Astfel de declarații nu fac altceva decât să diminueze încrederea investitorilor în capacitatea României de a oferi un climat propice dezvoltării de afaceri durabile, care să susțină economia țării și a regiunii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri