Fostul șef de la „Doi și-un sfert” tăia bilete la ritualuri șamanice cu droguri de mare risc în Răcari

Data actualizării: Data publicării:
poza drog ayahuasca
Sticla cu ayahuasca găsită de procurori la percheziții. Sursa foto DIICOT

DIICOT a anunțat, luni, arestarea pentru 30 de zile a fostului șef al serviciului secret al MAI, Gelu Olteanu, și a iubitei acestuia, Vanessa Youness, precum și a cetățeanului britanic, Thomas Lishman, care organizau în comuna Răcari din județul Dâmbovița reuniuni șamanice, contra cost, unde se consuma ayahuasca, o băutură ce conține un drog de mare risc. 

„Două companii globale internaţionale organizează pe teritoriul României retreaturi prin intermediul unor facilitatori, care au ca scop oficial declarat terapia integrativă dinamică de grup pentru evoluţia interioară în cadrul unor ceremonii spirituale sub coordonarea unui/unor shamani, unde se prepară și se consumă Ayahuasca, un amestec din Chacruna (conține DMT – drog de mare risc) — planta ce generează viziuni și halucinații și vița de Ayahuasca, un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian”, se arată în documentele procurorilor. 

DIICOT Brașov a aflat în 4 decembrie că în Răcari se organizează „diverse ceremonii spiritual în care se consumă diferite tipuri de droguri şi se desfăţoară ritualuri cu Ayahuasca”.

O astfel de ceremonie era programată chiar pentru week-end-ul trecut, între 13 și 15 decembrie. Autoritățile au încercat să se înscrie la eveniment, dar li s-a răspuns, pe e-mail, că nu mai sunt locuri disponibile pentru reuniunea din România, dar nici pentru ceremonia similară programată a avea loc în Spania în perioada 18-23 decembrie. 

Cetățeanul britanic Thomas Lishman este cunoscut internațional pentru desfăşurarea de retreat-uri cu ritualuri cu ayahuasca şi în mod obișnuit își promovează evenimentele de acest gen prin intermediul thehiddendoorway.com, folosind ca acoperire o firmă de turism înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man situată în Marea Irlandei. 

Pentru participarea la evenimentul din România, participanții au fost puși să plătească suma de 550 de euro de persoană dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fi cazat singur,

Înscrierea participanților s-a făcut prin completarea mai multor date personale pe site-ul the hidden doorway și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.

Procurorii au aflat că fostul șef al DGIPI - serviciul secret al MAI - Gelu Olteanu, se ocupa cu vânzarea de locuri la aceste ceremonii, via whatsapp. 

Vineri seara, participanții s-au prezentat la recepția clinicii de wellness patronată de Vanessa Youness, iubita lui Gelu Olteanu, unde au primit şi au completat un formular cu date personale şi un formular de donaţie pentru suma de 550 euro, care reprezenta în realitate taxa de participare.

În jurul orei 20:00 a avut loc un ritual tradițional coordonat de Thomas Lishman și toţi participanţii au primit asigurarea că pe teritoriul României consumul de ayahuasca este legal.

Fiecare dintre participanţi, inclusiv Gelu Olteanu și Vanessa Youness au primit aproximativ 20 ml de ceai preparat din ayahuasca într-un pocal din metal şi au băut tot conţinutul.

Procurorii au aflat că Gelu Olteanu și iubita sa facilitau consumul de ayahuasca, cu un conținut de droguri de mare risc, de mai multă vreme, întâlnindu-se cu unele dintre persoanele implicate în dosar și în Peru, țară unde se practică consumul de ayahuasca - o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.

(Editor A.D.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri