DIICOT: Gheorghe Dincă a oferit noi indicii. Se vor verifica gropile cu beton

Data actualizării: Data publicării:
casa criminal caracal gheorghe dinca

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, a declarat că în timpul audierilor din noaptea de joi spre vineri, Gheorghe Dincă a oferit noi indicii.

"A oferit noi indicii care vor fi valorificate în cadrul anchetei", a declarat Mihaela Porime.

Potrivit acesteia, a fost emis un nou mandat de percheziţie, în urma preluării dosarului de la DIICOT Craiova la DIICOT Bucureşti.

„În baza unui nou mandat de percheziție am intervenit la domiciliul inculpatului, urmare a preluării dosarului de la DIICOT ST Craiova la Structura Centrală. Vom efectua o cercetare criminalistică complexă și amănunțită, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Institutul Național de Criminalistică, precum și cu Serviciul Criminalistic din Poliția Capitalei. Când vorbesc de o acțiune complexă, de o cercetare complexă, mă refer la faptul că vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite. De asemenea, se va avea în vedere și vor fi verificate și gropile acelea cu beton și ciment după ce în prealabil vom face o degajare a zonelor respective”, a spus Porime.

Potrivit acesteia, Dincă a oferit noi indicii care vor fi verificate.

„A mai oferit noi indicii care vor fi valorificate și verificate în cadrul anchetei. Nu pot spune la acest moment (ce indicii – n.r.). Noi am solicitat de ieri mandat de percheziție domiciliară”, a afirmat Porime.

DIICOT a anunțat ieri că dosarul privind crimele din Caracal, preluat de la Craiova, va fi instrumentat sub coordonarea directă a procurorului-șef, Felix Bănilă, iar soluționarea cauzei a fost asumată de procurori cu funcții de conducere, ancheta fiind derulată cu „maximă celeritate”.

Felix Bănilă, procurorul-şef DIICOT, a declarat, marţi, că cercetările vor fi reluate la casa lui Gheorghe Dincă abia după ce suspectul va putea fi prezent la faţa locului pentru „a nu exista suspiciuni cu privire la corectitudinea anchetei”. Întrebat dacă ar mai putea fi şi alte victime îngropate în curtea suspectului de la Caracal, Bănilă a făcut o declaraţie bizară: „Eu nu le-aş spune oameni”.

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri