Dîncu, întrebat dacă România va trimite arme în Ucraina: În acest moment, noi nu am avut cereri, ne-am focusat pe zona umanitară

Data publicării:
vasile dincu vorbeste cu sigla guvernului in spate
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, vineri, întrebat dacă România va trimite arme în Ucraina, că în acest moment ţara noastră nu a avut cereri în acest sens. „Ne-am focusat pe zona umanitară, pe HUB-ul nostru umanitar de la Suceava, însă în viitor analizăm şi sigur că vom lua cu transparenţă decizii pe care le vom anunţa public”, a mai spus el.

„Nu avem în acest moment cereri în acest sens, în momentul acesta nu avem operațiuni de genul acesta. Sigur că lucrurile evoluează, vom vedea ce hotărâri se iau și în alte locuri.

Eu am participat, la Ramstein, săptămâna asta, la acea conferință în care s-a discutat foarte mult și de viitor, ce se va întâmpla în viitor cu securitatea acestei zone, securitatea flancului estic. Au participat peste 40 de națiuni, ne-am întâlnit și cu delegația ucraineană și s-a discutat mult despre viitor și o viitoare coordonare a sprijinului care va fi dat Ucrainei.

În acest moment, noi nu am avut cereri, ne-am focusat pe zona umanitară, pe hub-ul nostru umanitar de la Suceava, însă în viitor analizăm și sigur că vom lua cu transparență decizii pe care le vom anunța public”, spune Vasile Dîncu, întrebat dacă va trimite România arme către Ucraina.

El apreciază că ultimele incidente dinTransnistria reprezintă o provocare și „am putea să mai asistăm și la alte provocări”.

„Suntem în legătură cu guvernul Republicii Moldova zilnic, cu Ministerul Apărării Naționale, cu omologul meu, ministrul apărării naționale. În acest moment situația este sub control. Nnu există decât semne sporadice, au mai descoperit ei, de posibile mici gesturi de atentat să zicem așa. Au mai descoperit unele încărcături explozive la un loc unde erau radarele, releele de televiziune, dar nu avem alte semne că ar fi o escaladare a situației în Transnistria și în Republica Moldova. Guvernul Moldovei ne-a transmis că situația este sub control și că supraveghează această situație în colaborarea sigur cu o și cu autoritățile ucrainene care au luat și ele măsuri pentru asta”, conchide ministrul Apărării Naționale.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri