Directoarea adjunctă a unui liceu din Bihor a murit, iar soţul ei e în stare gravă. Poliţia investighează cazul

Data actualizării: Data publicării:
foto casa Tinca

Dramă în comuna bihoreană Tinca. Directoarea adjunctă a liceului din localitate a murit pe patul de spital, iar soţul ei este internat la Spitalul Judeţean din Oradea. Cauzele morţii femeii şi ale stării grave în care se află bărbatul sunt investigate de oamenii legii.

Învăţătoarea Alina Ştiube, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Municipal din Oradea. Oamenii din comună spun că ambii acuzau stări de rău, greţuri şi vărsături. Duminică, femeia a fost lăsată acasă, dar nu s-a simţit bine şi a revenit la spital.

Starea ei s-a înrăutăţit şi a murit, vestea ajungând în această dimineaţă la urechile localnicilor, şocaţi de această întâmplare.

"De viaţă era şi era o colegă bună."

"Un om deosebit, un dascăl de neegalat, o femeie drăguţă cu zâmbetul pe buze."

În schimb, soţul ei, inginerul Vasile Ştiube, şeful bazei de depozitare din Tinca al unui importat grup agricol naţional, se află în stare gravă, la Spitalul Judeţean din Oradea.

Mai multe persoane din Tinca susţin că există informaţii potrivit cărora cei doi soţi s-ar fi intoxicat, fără să se cunoască exact cu ce anume.

"- Se pare că de la ceva substanţă pentru şoareci, nu ştim amănunte.
- Dar cum s-au putut intoxica cu acele substanţe?
- Nu cunosc, nu vă pot spune", a spus unchiul învățătoarei.

Potrivit unor surse medicale, cei doi soţi ar fi spus că primele simptome ar fi apărut după ce au mâncat o conservă cu ton.

"Cu referire la pacienta Ş.A., decedată în cursul zilei de astăzi, 09.10.2018, în unitatea ATI, transferată de la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, comunicăm faptul că în acest moment nu pot fi individualizate, din punct de vedere medical, circumstanţele concrete şi cauzele decesului pacientei. Urmează ca, de îndată ce va fi finalizat raportul de autopsie, să revenim cu informaţiile de interes public pe care le deţinem în legatură cu situaţia dată", se arată într-un comunicat transmis marți de Spitalul Municipal, citat de Bihoreanul.

Oamenii legii au cerut sprijinul echipajului CBRN (chimică, biologică, radiologică şi nucleară) din cadrul ISU Crişana.

"Poliţiştii au izolat zona în care se află locuinţa celor doi soţi şi nu lasă nicio persoană neautorizată să intre. De asemenea, au fost adunate probe de specialişti", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

"În funcţie de rezultatele cercetărilor, poliţiştii vor declina cazul Parchetului", a declarat agentul Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Reporter: Claudiu Mihuţ / Operator: Florin Lucuţa

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri