Directorul Editurii Didactice si Pedagogice apără manualele tipărite greșit: Sunt pseudoacuzații din partea unor autori

Data actualizării: Data publicării:
manual de istorie
Foto: Facebook/Stan Stoica

După ce profesorul de Istorie Stan Stoica a atras atenția, vineri, că și manualele de Istorie sunt pline de erori și neclarități, Maria Nistor, directorul Editutii Didactice si Pedagogice, apără manualele unice și susține că aceste acuzații sunt „fabricate” de autori ale căror manuscrise nu au primit aviz științific favorabil din partea mediului universitar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și Ce spune editura Ministerului Educației despre greșelile din manualul de Geografie de clasa a VI-a

Profesorul Stan Stoica a publicat pe Facebook un mesaj în care remarcă mai multe „erori, deficiențe și neclarități” în manualul de Istorie de clasa a VI-a, arătând că nici acesta nu este mai prejos decât manualul de Geografie, tipărit greșit în 150.000 de exemplare.

În replică, Maria Nistor, directorul Editutii Didactice si Pedagogice, a declarat că este vorba doar de niște mici greșeli de redactare. „Sunt pseudoacuzații din partea unor autori care aveau manuscrisul declarat admis, însă au primit aviz științific nefavorabil din partea mediului universitar. În afară de Buonarroti scris greșit și de o imagine care s-a decalat cu două pagini, atunci când tehnoredactorii au pus cuprinsul și inmul României, nu putem discuta de greșeli la Istorie”, a spus aceasta, potrivit Ziare.com, adăugând că este vorba despre o campanie de decredibilizare instituțională.

„Au fabricat greșeli și nu au citit cu atenție cerința. De exemplu, spun că trimiterea la cerința făcută pentru azteci, nu pentru mayași, sau ceva din această categorie, ori trimiterea la aplicație se face la finalul paragrafului, unde, de fapt, discutăm de mayași, incași, azteci. Am deconstruit”, a declarat aceasta.

Stan Stoica spune însă că observațiile sale nu sunt tendențioase și că lista de erori este ușor verificabilă în manuale. „Sigur că trebuia să atenueze șocul și să apere instituția. Este o listă de erori care nu poate fi contestată, pentru că este verificabilă la fiecare pagină indicată acolo. Sunt preluate citate, materialul meu nu este dat tendențios, este de bună credință și nici nu am trecut toate greșelile”, a declarat profesorul pentru Ziare.com.

Citește și: Cum au fost aleși evaluatorii pentru manualul de Geografie plin de greșeli

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri