Incident la metrou. Conducerea Metrorex a fost demisă de ministrul transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
Felix Stroe_ agerpres_9834499

Conducerea Metrorex a fost demisă după un incident la metrou care a avut loc vineri dimineaţă. Directorul general şi cel de exploatare al companiei au fost concediaţi de noul ministru al transporturilor, Felix Stroe. O bucată de tencuială și un jgheab pentru scurgerea apei infiltrate s-au desprins din plafonul unui tunel şi au căzut peste un tren plin cu pasageri în apropierea staţiei Eroilor. Nimeni nu a fost rănit, dar circulaţia metroului a fost dată peste cap aproape două ore.

Incidentul s-a produs la aproape o jumătate de oră de când primele trenuri s-au pus în mişcare. Un jgheab prin care se scurg infiltraţile s-a desprins, iar apa a provocat un scurtcircuit.

Blocajul de pe tronsonul Eroilor- Politehnica a afectat şi staţia Piaţa Victoriei, care s-a umplut rapid de călători. Deranjat de situaţia creată, ministrul transporturilor a anunţat demiteri.

„Toleranţa faţă de minciună, indisciplină, superficialitate este 0. Ca urmare, au fost demişi directorul general şi directorul de exploatare. La metrou sunt multe lucruri care nu sunt în regulă (...) Vom analiza dacă metroul are planuri de întreţinere, dacă lucrări se efectuează în realitate și pe tot lanțul de vinovății se vor lua cele mai dure măsuri”, a promis Felix Stroe, ministrul transporturilor, la Digi24.

„În astfel de situaţii, e clar că hotărârile le iau cei care coordonează această activitate destul de importantă. Dincolo de transportul de călători, Metrorex e şi o unitate strategică”, a comentat Ion Rădoi, președintele Sindicatului Liber din Metrou.

Circulaţia trenurilor a revenit la normal în jurul orei 7:45.

ACTUALIZARE 8.17. Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, și directorul de exploatare, Liviu Dinu, au fost demiși de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, după incidentul de vineri dimineață din apropierea stației Eroilor, informează Agerpres. Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a confirmat la Digi24 demiterea celor doi directori. „Apreciez că la metrou sunt multe lucruri care nu sunt în regulă. E vorba de indisciplină, de rutină, de iresponsabilitate față de lucrările de întreținere și vreau să fiu foarte ferm. Bani de întreținere au existat și există la metrou”, a declarat Felix Stroe.

„La ora 8.00 a început o anchetă foarte complexa, condusă de secretarul de stat Cercel Ninel. Vom analiza dacă metroul are planuri de întreţinere curenta, trimestriale anuale, daca lucrările se efectuează în realitate. Vom analiza alte probleme legate de întreţinerea infrastructurii, în sensul prevenirii unor incidente. Pe tot lanțul de vinovății se vor lua cele mai severe măsuri Eu sunt la conducerea ministerului de 12 zile. Toleranţa față de indisciplină, minciună, superficialitate va fi zero. Ca urmare, au fost demiși directorul general și directorul de exploatare. În funcție de concluziile comisiei de anchetă, vom lua și alte masuri deosebit de severe. Daca vă fi cazul, vom sesiza și orgsnrlr de cercetare penală. Au fost bani suficienți pt lucrări de întreținere la metrou”, a mai spus ministrul.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Potrivit unor surse, ministrul a dispus și o anchetă la metrou.

Un incident a avut loc vineri dimineața, la metrou, la circa 200 de metri de stația Eroilor. Un jgheab s-a desprins și a căzut peste un tren. Acesta a rămas blocat în tunel, iar călătorii au sunat la 112. ISU spune că nu sunt probleme în ceea ce privește siguranța călătorilor. Circulația a fost reluată la ora 7.45.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri