Video Directorul INFP: Replici după cutremurele din Gorj pot să apară chiar și timp de două luni. Până acum au fost aproape 325

Data actualizării: Data publicării:
seismograf care inregistreaza un cutremur
Foto: Profimedia

Constantin Ionescu, directorul INFP, a vorbit joi seara la Digi24 despre cutremurele din Gorj și despre numărul mare al replicilor care le-au urmat. Până acum au fost în jur de 325 de replici, o activitate normală, spune Ionescu. „Activitatea replicilor poate să se întindă pe timp de o lună, chiar și două luni”, a precizat directorul INFP.

Constantin Ionescu, directorul INFP: Până la această oră au fost 320-325 de replici după cutremurul din Gorj. Este o activitate normală după un șoc așa de mare, la un cutremur de suprafață.

Activitatea replicilor poate să se întindă pe timp de o lună, chiar și două luni.

Din experiența altor zone din România, cum e cea de la Galați din 2013, au fost replici din septembrie până în decembrie. Este posibil ca și în Gorj să avem aceeași manifestare.

Deocamdată replicile se situează în marja de 1 grad, până la 4,2 cât a fost ieri.

Citiți și:

Directorul general al INFP, despre cutremurele din Gorj: Este o surpriză că zona respectivă s-a activat. Acolo au fost doar seisme mici

Institutul seismologic american: Cutremurul produs marţi în România a fost resimţit până la Sofia şi Belgrad

După ce se termină acest roi de cutremure, pe o perioadă mare, va urma o perioadă de liniște, dar poate va mai da ceva puseuri din când în când. Și Galațiul dă, dar acolo sunt cutremure de magnitudine 3, 4, mai sunt două cutremure mici, și gata, se oprește.

Probabil și aici a fost tot așa. A fost anul trecut un cutremur de 4 și după aceea s-a liniștit. La fel și acum câțiva ani, am avut un cutremur, apoi s-a liniștit. Era o activitate normală, nu arăta nimic suspect, că va începe o activitate așa de puternică și cu magnitudini atât de mari.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri