Video Directorul Metrorex a încercat să deschidă cu ranga ușa unui magazin de la metrou

Data actualizării: Data publicării:
DEMOLARE_CHIOSCURI_71_INQUAM_George_Calin
Directorul general Metrorex, Ștefan Paraschiv, s-a chinuit minute bune să deschidă ușa unui magazin cu o rangă. Foto: Inquam Photos / George Calin

Scadalul continuă la metrou, unde autoritățile locale încearcă să demoleze magazinele amenajate fără autorizație de construcție și care nu respectă regulile de siguranță la incendiu. Proprietarii spațiilor comerciale se opun operațiunii și s-au luat la ceartă cu primarul sectorului 2, prezent la stația de metrou Ștefan cel Mare, dar și cu directorul Metrorex. Cel din urmă a încercat să deschidă cu ranga ușa unui magazin care încă avea marfă în interior.

Directorul general Metrorex, Ștefan Paraschiv, s-a chinuit minute bune să deschidă ușa unui magazin cu o rangă. Spațiul nu fusese evacuat și era încuiat. La fața locului s-au aflat și poliția și jandarmeria. 

Oamenii care dețin chioșcurile demolate au scandat și i-au huiduit pe directorul Metrorex și pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Aceștia s-au declarat nedreptățiți și spun că autoritățile nu aveau niciun drept și nicio bază legală să spargă lacătele spațiilor comerciale, mai ales că unele aveau încă marfa la interior. În replică, edilul Sectorului 2 susține că buticurile erau amplasate ilegal.

"În acest moment, din punctul nostru de vedere, administrarea acestor spaţii este a Metrorex. Înţeleg că o societate, am vorbit mai devreme cu un administrator al Sindomet, dacă nu mă înşel, care spunea că au contract. Înţelegerea mea este că acest contract este expirat (...) Aceste construcţii nu au autorizaţie de construire şi sunt un real pericol în ceea ce priveşte evacuarea la incendiu", a subliniat Radu Mihaiu.

Citește și: VIDEO&FOTO Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou a început la staţia Ştefan cel Mare

El a menţionat că, dacă proprietarii nu-şi iau marfa, ea va fi ridicată şi transportată într-o locaţie unde să fie în siguranţă, de unde va putea fi recuperată.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri