Discuţii jenante în Parlament pe tema legii offshore. Oamenii de afaceri nu au mai suportat şi au plecat

Data publicării:
scandal parlament

Scandal ca în spatele blocului în Parlament. Deputaţii din comisiile pentru industrie, finanţe şi administraţie au strigat unii la alţii şi s-au jignit în timpul dezbaterilor pentru legea offshore care stabileşte în ce condiţii sunt exploatate zăcămintele naturale.

La dezbaterea furibundă a parlamentarilor au fost de faţă şi oameni de afaceri, care au plecat la pauză pentru că nu au fost de acord nici cu legea propusă de PSD, nici cu comportamentul deputaţilor.

De legea offshore depind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, investiţii uriaşe şi posibila independenţă energetică a României. Social-democraţii au modificat însă a treia oară proiectul discutat cu investitori, inclusiv cu cancelarii occidentale.

Suntem în procedura de vot!

Scoateţi procedura de vot ca să dezbatem amendamentul! Ascultaţi-mă o secundă!

Suntem în procedura de vot! Nu mă mai întrebaţi că nu ne dă voie regulamentul!

Domnule preşedinte, colegul e şocat. Nu putem să stăm după câţiva şocaţi ore întregi care văd că sunt

Alo! Unde te crezi? Cum ne jigneşti aşa? Vorbeşte frumos că nimeni nu te-a jignit.

Dacă cineva vă permite să faceţi un coleg deputat şocat, să-l faceţi în grupul dumneavoastră de partid.

V-am urmărit de când am început, vreţi doar să trageţi de timp. Ce interese aveţi? Ai ceva interese? De când a început şedinţa eşti cel mai turbulent element de aici”.

Comisiile pentru industrii, buget şi administraţie publică din Camera Deputaţilor au aprobat, marţi, modificările la legea offshore. S-au înregistrat 31 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 4 abţineri.

Cele mai multe amendamente adoptate aparţin grupului PSD.

Raportul cu amendamentele adoptate urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri