Discuții la MAI despre deszăpezire. Mesajul lui Mihai Tudose pentru polițiști

Data publicării:
politie zapada fb

Poliţia să îşi ia în serios rolul de prevenire la capitolul circulaţie rutieră în caz de vreme rea, a declarat sâmbătă premierul Mihai Tudose.

Premierul a revenit sâmbătă după-amiază la Bucureşti, după vizita la Belgrad, şi a mers la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). La ieşirea de la MAI, premierul a spus că a venit pentru a discuta cu ministrul Carmen Dan despre stadiul pregătirilor pentru iarnă, informează news.ro. 

„Se strică vremea şi este clar, intrăm în decembrie, de acum acestea sunt fenomenele meteorologice care ne aşteaptă şi am venit să discut, fiind anunţat că există şi o pregătire la Ministerul de Interne pe acest subiect, să văd despre ce este vorba şi cât de bine pregătiţi sunt. Şi sunt”, a declarat premierul Tudose.

El a mai spus că a rugat Poliţia să îşi ia în serios rolul de prevenire la capitolul circulaţie rutieră.

„Am rugat Poliţia să îşi ia în serios şi rolul - nu că nu şi l-a luat până acuma - de prevenire în special pe circulaţie rutieră. Este preferabil să închidem un drum până când se deszăpezeşte decât să ne chinuim sa scoatem din nămeţi şi nu ştim nici pe cine căutăm”, a declarat premierul Mihai Tudose, sâmbătă seară, la ieşirea de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

Meteorologii au transmis, sâmbătă, o nouă informare de vreme severă, anunţând că începând de astăzi şi până duminică, la ora 20.00, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării va ploua şi va fi lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar în sudul şi sud-estul ţării de sâmbătă noapte va fi ploi, dar şi lapoviţă şi ninsoare.

De asemenea, de la ora 15.00 a intrat în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori consistente şi viscol în toate zonele montane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri