DNA a clasat dosarul „Tony Blair”. Victor Ponta: "Mă bucur!"

Data actualizării: Data publicării:
Sebastian Ghita si Victor Ponta
Sebastian Ghița și Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta și fostul deputat PSD Sebastian Ghiță au scăpat de dosarul DNA în care erau inculpați încă din 2016. Victor Ponta a reacționat pe Facebook: "După 6 ani de umilințe și minciuni s-a închis și Dosarul “Ponta – Blair"

Potrivit ordonanței de clasare, dosarul în care era anchetat fostul premier Victor Ponta în legătură cu Tony Blair a fost clasat, după 6 ani de cercetări.

Fostul premier Victor Ponta și fostul deputat Sebastian Ghiță erau inculpați încă din 2016 pentru folosirea influenței de lider de partid în scopul obținerii de foloase necuvenite și spălare de bani de către DNA Ploiești. Atunci, chiar au fost plasați sub control judiciar.

Concret, DNA Ploiești susţinea în 2016 că fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, şi-ar fi folosit autoritatea de lider de partid pentru a-l pune pe omul de afaceri din Ploieşti, Sebastian Ghiţă, pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012. În schimb, ar fi primit o sponsorizare de 220.000 de euro pentru aducerea în România a fostului premier britanic laburist Tony Blair. DNA Ploiești susținea că fostul lider PSD ar fi beneficiat de un capital electoral finanţat cu bani negri.

Fostul premier Victor Ponta a reacționat, printr-un mesaj pe Facebook:

”După 6 ani de umilințe și minciuni s-a închis și Dosarul “Ponta – Blair”. Mă bucur că în România, după atâția ani, se poate face totuși puțină dreptate. Sigur că Portocală și șefii care l-au pus sunt bine merci; sigur că nimeni nu îmi dă înapoi cei 6 ani; nici nu își va cere scuze vreunul dintre cei care m-au înjurat pe această temă. Dar , ce nu te omoară te întărește! PS – pentru focile care încă mai caută ceva de înjurat, clasarea NU are nicio legătură cu prescripția; doar cu faptul că acuzațiile lui Portocală au fost pur și simplu aberante, un caz ”de școală” de dosar politic!, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri