Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji (Studiu)

Data actualizării: Data publicării:
Black piggy bank
FOTO: Getty Images

Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji și puțin peste 14% țin o evidență scrisă și atentă a cheltuielilor.

Aproape 40% dintre ei susțin că veniturile curente sunt suficiente cât să le asigure un trai decent, fără să-și permită lucruri mai scumpe, conform unui studiu Novel Research, citat de Mediafax.

Potrivit studiului, aproape un sfert din respondenți au arătat că banii pe care îi câștigă le asigură strictul necesar.

De asemenea, peste o cincime din populație nu folosește în prezent niciun fel de produs financiar, 29,3% dețin un cont bancar și doar 17% au un cont de economii.

Studiul mai relevă și faptul că aproape două treimi dintre români nu au în plan să acceseze vreun tip de produs financiar în viitorul apropiat, iar 13,9% vor să recurgă la un împrumut pentru nevoi personale.

În studiu se mai arată că aproape jumătate dintre români sunt de părere că efectele pandemiei COVID-19 se vor resimți major asupra vieții lor chiar și după ce va fi trecut cu totul.

Totodată, se menționează că peste trei sferturi dintre români – 77,1%, spun că au gând să poarte mască în interior și în următoarele 6 luni, iar 70,3% declară că vor evita spațiile publice aglomerate în același interval de timp.

Puțin sub 60% spun chiar că ar fi de acord să treacă prin aceleași restricții dacă s-ar produce o pandemie similar sau ar avea loc un al 2-lea val de coronavirus.

Studiul Novel Research a fost realizat în perioada 15-22 iulie pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1003 persoane.

Marja de eroare este plus/minus 3%.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri