Doctoriță din Oradea, condamnată definitiv la închisoare pentru moartea unei fetițe de 5 ani

Data actualizării: Data publicării:
patricia

O doctoriță din Oradea a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, după ce o fetiță de 5 ani a murit în spital, din cauza unei infecții digestive pe care medicul a tratat-o incorect, relatează Ebihoreanul. Sentința este definitivă.

Micuța Patricia a murit în 2010, din cauza unei intoxicații cu Salmonella, după ce a mâncat o prăjitură. Și ceilalți 11 copii care au gustat din prăjituri au fost intoxicați, însă toți au supraviețuit. În cazul Patriciei, toxiinfecția a declanșat o coagulare intravasculară diseminată, care ar fi putut fi tratată doar în secţii de urgenţă, unde i se putea administra plasmă. Deși copila a intrat în comă la ora 22, cu febră de 42 grade Celsius, a fost transferată la Terapie Intensivă abia după 3 ore.

Medicul care era de gardă, Georgeta Călinescu, a încercat să îi trateze febra mare cu comprexse cu apă rece și antifebrile. Mai mult, ea le-a cerut părinților să o facă pe fetiță să tacă din gură, pentru că gemetele de agonie ale copilei „îi deranjau pe ceilalți pacienți”.

După moartea Patriciei, mama ei a dus o luptă infernală pentru ca doctorița responsabilă pentru decesul fetiței să plătească. Inițial, Colegiul Medicilor a respins acuzațiile de malpraxis, în timp ce Parchetul Oradea a dispus începerea urmăririi penale abia la cinci ani de la moartea copilului.

În aprilie 2017, medicul a fost achitat de prima instanță, dar părinții au atacat decizia și au reușit să obțină o condamnare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri