DOCUMENT. Ce va face primăria Sectorului 1 pe durata stării de alertă pentru a rezolva criza gunoaielor

Data publicării:
Deșeuri alimentare în pungi de plastic lăsate lângă coșul de gunoi.
Deșeuri alimentare în pungi de plastic lăsate lângă coșul de gunoi. Sursă foto: Getty Images

Hotărârea pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei a fost publicată. Aceasta prevede că vor fi contractate servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă. Poliţia va face controale privind depozitarea ilegală a deşeurilor. Contractul cu Romprest rămâne în vigoare, potrivit documentului.

Starea de alertă intră în vigoare de la miezul nopții, pe o durată de 30 de zile. În această perioadă, se prevede „contractarea, prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi numai pentru perioada stării de alertă şi cu respectarea normelor concurenţiale, a transparenţei, egalităţii de tratament şi a prevederilor legale referitoare la eficienţă, eficacitate şi legalitatea cheltuirii fondurilor publice”.

De aseemenea, primăria de sector va face o strategie pe termen mediu „privind prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare la nivelul Sectorului 1”. Prefectura Capitalei trebuie să fie informată cu privire la stadiul realizării acestei strategii în de 30 iulie, 6 august şi 13 august.

Descarcă AICI Hotărârea Comitetului local pentru situații de urgență.

Documentul prevede, de asemenea, „intensificarea controalelor/verificărilor privind depozitarea ilegală de deşeuri de către Poliţia Locală Sector 1 şi cu sprijinul Poliţiei Române”..

„Poliţia Locală a Sectorului şi Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1 vor monitoriza zilnic şi vor trimite membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 şi Prefectului Municipiului Bucureşti informaţii periodice privind evoluţia situaţiei din teren, respectiv cantitatea de deşeuri colectate zilnic, cu defalcare pe fiecare operator, cantităţile de deşeuri predate către operatorii de gropi ecologice în vederea depozitării finale, numărul de procese-verbale de constatare a contravenţiilor întocmite de Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 cu privire la nerespectarea legislaţiei în domeniul gestionării deşeurilor de către operatorii economici şi populaţie”, potrvit hotărârii.

„Autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Compania Romprest Service S.A.”, conform deciziei CLSU Sector 1”, se mai arată în document.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri