DOCUMENT. Hotărârea prin care se prelungește starea de alertă. Ce restricții rămân în vigoare încă 30 de zile

Data actualizării: Data publicării:
Oamenii poarta masca pe strada, masura obligatorie in toate spatiile aglomerate din Romania
Oameni cu mască de protecție în spațiul public deschis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Starea de alertă va fi prelungită în România pentru încă 30 de zile, începând cu 15 septembrie, conform hotărârii adoptate de Guvern. Rămân în vigoare cele mai multe restricții deja existente, dar este permisă organizarea de manifestații, cu participarea a cel mult 100 de persoane.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spații închise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun, ca și în spațiile deschise aglomerate.

Hotărârea de Guvern include și reguli pentru desfășurarea alegerilor.

Astfel, alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secția de vot, iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei. Pot fi organizate mitinguri electorale în limita a 100 de persoane, cu respectarea distanțării și cu purtarea obligatorie a măștii.

O noutate este și posibilitatea de a fi organizate demonstrații și adunări publice. Regulile sunt aceleași: participanții, cel mult 100, trebuie să poarte mască, să-și dezinfecteze mâinile și să stea la distanță unii de ceilalți.

De asemenea, au fost scoase sporturile de contact de pe lista sporturilor care sunt limitate în această perioadă.

Pe de altă parte, competițiile sportive se desfășoară în continuare fără spectatori, iar piscinele din interior rămân închise.

De asemena, locurile de joacă și sălile de jocuri rămân închise.

Limita pentru evenimentele private organizate în spații închise rămâne de 50 de persoane, iar cele în spații deschise pot include până la 100 de persoane. Pe stradă, grupurile nu pot depăși 6 persoane.

Descarcă AICI hotărârea de Guvern prin care este prelungită starea de alertă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri