DOCUMENT. România include încă o țară pe lista roșie din cauza variantei Omicron. Românii care vin de acolo stau în carantină

Data actualizării: Data publicării:
Aeroportul Otopeni văzut de sus.
Aeroportul Henri Coandă - condiții de intrare în țară.

Malawi a fost inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, fiind completată ultima decizie CNSU, a anunţat duminică premierul Nicolae Ciucă.

"Sâmbătă a fost adoptată o hotărâre prin care am întreprins primele măsuri pe care ţara noastră le va lua (n.r. - referitoare la noua tulpină Omicron).

Am mai primit încă o nominalizare de la Comisia Europeană, în care este vorba de Malawi şi în felul acesta a fost nevoie să mai organizăm o şedinţă astăzi şi să completăm hotărârea CNSU de ieri", a spus Ciucă, la Palatul Victoria.

DOCUMENTUL poate fi consultat aici

Interdicția este temporară și este în concordanță cu ce s-a stabilit la nivel european, a precizat la rândul lui șeful DSU Raed Arafat.

Vom urmări evoluția noii variante și să vedem care vor fi deciziile în următoarele două-trei săptămâni.

Cetățenii români și europeni care vin de acolo se pot întoarce, dar vor sta în carantină timp de 14 zile sau 10 zile, dacă testul făcut în a opta zi este negativ. Plus, obligativitatea unei testări la sosirea în țară, a spus Raed Arafat.

CNSU a actualizat, sâmbătă, lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe în zona roşie.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri