Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce în bloc a fost făcută deratizare. Alte patru persoane sunt la spital

Data actualizării: Data publicării:
bloc

Trei oameni - doi copii şi mama unuia dintre ei - au murit la Timişoara, iar alţi patru sunt în stare gravă. Totul după ce în blocul în care locuiau a avut loc o deratizare.

Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani.

Potrivit corespondentului Digi24 Carla Tănasie, dezinsecția în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie. După această operațiune, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău.

După ce au constatat că toate aceste persoane locuiau în același bloc, angajații spitalului au sesizat, luni dimineață, Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, o anchetă a fost declanșată și de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

DSP a prelevat probe de apă și a a chemat reprezentantul firmei de deratizare pentru a se stabili ce substanțe au fost folosite la deratizare.

Doina Poenaru, medic primar UPU Timiș, a declarat la Digi24: „Femeia a ajuns la noi astăzi (luni - n.r.), în stop cardio-respirator. Femeia era mama copilului de 3 ani, care a murit în weekend. Și soțul femeii a ajuns la noi, dar el este în stare bună. Am sesizat DSP, pentru că este vorba de o situație neobișnuită. Cel mai probabil, astăzi vor ajunge la spital și ceilalți locatari, în urma sesizării pe care noi am făcut-o la autorități.”

Toți locatarii din bloc au fost evacuați, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Locatarii au fost transportaţi cu microbuze de la ISU şi cu ambulanţe de prim ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe. E vorba despre aproximativ 30-35 de persoane la acest moment, a mai declarat Arafat la Digi24.

Întrebat dacă oamenii duşi la spital se vor întoarce acasă după investigaţii, Arafat a răspuns că trebuie să li se comunice o decizie în acest sens: „Dacă vor refuza şi se vor întoarce o fac pe propria răspundere. Recomandarea e să se ducă la spital, nu cred că s-a pus problema să se întoarcă. Doar dacă se exclude un anumit risc toxic asupra lor. Dar asta după ce se termină investigaţia”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri