Două avioane de luptă rusești, interceptate în apropierea României de avioanele RAF de la Kogălniceanu

Data publicării:
cms-image-000015468

Avioanele de vânătoare britanice desfășurate în România au interceptat două avioane rusești de luptă Sukhoi SU-30 în apropiere spațiului aerian al NATO de deasupra Mării Negre.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aparatele de tip Eurofighter Typhoon au decolat miercuri dimineaţa de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu (sud-est), se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Royal Air Force. 

În urmă cu o săptămână, de Ziua Marinei Române, alte șase bombardiere rusești au fost interceptate deasupra Mării Negre.

Operațiunile RAF face parte din „misiunea poliţiei aeriene consolidate a NATO în cadrul căreia acţionează Royal Air Force pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a da asigurări prietenilor români şi a pune în aplicare angajamentul Regatului Unit de a asigura apărarea colectivă” a ţărilor membre NATO.

Royal Air Force este prima forţă aeriană a Alianţei Nord-Atlantice care asigură o misiune de poliţie aeriană din România şi sub comandamentul NATO, după prezenţa a patru avioane F-15C Eagle din cadrul US Air Force în Bulgaria, se precizează în comunicatul difuzat de RAF.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri