FOTO Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la antrenamente în județul Suceava

Data actualizării: Data publicării:
accident avion 040818 (2)

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la Frătăuţii Vechi, în Suceava. Din primele informații, unul dintre piloți este mort, iar celălalt a fost stabilizat.

ACTUALIZARE: Poliţia Suceava a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului aviatic de la Frătăuţii Vechi, cazul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

La faţa locului vor ajunge şi specialiştii Autorităţii Aeronatice Civile. Momentul în care cele două avioane de mici dimensiuni se ciocnesc şi apoi se prăbuşesc a fost filmat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că a fost deschis dosar penal în cazul accidentului aviatic de la Frătăuţii Vechi, în care o persoană a murit, iar o alta a fost rănită grav, ancheta fiind preluată de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

”S-au început cercetările la faţa locului, dar vor sosi şi reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice. Se va va stabili ce s-a întâmplat. Nu ştim dacă a fost eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică. Există imagini care au surprins accidentul, dar trebuie stabilită cauza. Poate fi şi eroare, poate fi defecţiune, nu este exclusă niciuna dintre variante”, a declarat Ionuţ Epureanu.


"S-a intervenit urgent. Din păcate, avem un pilot decedat, iar celălalt avion urmează să fie transportat cu elicopterul la Iași," a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.  Starea celui de-al doilea pilot este una gravă, potrivit lui Raed Arafat. 

Potrivit IGSU, pe timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, iar ulterior s-au prăbuşit în afara pistei.

La faţa locului, a acționat o autospecială complexă de stingere și descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj SAJ.

GALERIE FOTO:

IMG-20180804-WA0060
IMG-20180804-WA0060

În Suceava, sâmbătă după-amiază trebuia să fie organziat un show aerian pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit anunţului evenimentului, urmau să participe unii dintre cei mai buni piloţi de acrobaţii aeriene din ţară: profesionişti din elita Aeroclubului României, cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene şi multiplu campion mondial, piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi Valer Novac. Surpriza ediţiei din acest an era Formaţia ASALT, cu un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie „Skybolt of Romania”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri