Două cutremure s-au produs marți dimineața, în Vrancea

Data publicării:
seismograf care inregistreaza un cutremur
Cutremur cu magnitudinea 3,2 în judeţul Dâmboviţa. Foto: GettyImages

Două cutremure cu magnitudinea de 3,3, respectiv 3,1, s-au produs marţi în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, de 3,3 pe Richter, a avut loc la ora 2:34 (ora locală a României) la adâncimea de 103 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 65 km nord de Buzău, 65 km est de Sfântu-Gheorghe, 77 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti şi 97 km sud de Bacău.

Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 5:05 la adâncimea de 76 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 67 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km est de Braşov, 89 km sud-vest de Bârlad şi 91 km sud de Bacău.

De la începutul lunii aprilie, în zona seismică Vrancea au avut loc şapte cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 3,3 pe Richter, iar în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs cinci cutremure cu magnitudini între 2 şi 2,7.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri