Video "Două luni fără acord şi mă urc pe tine". Scandal și anchetă în Poliție după o înregistrare audio cu un adjunct din IPJ Caraș-Severin

Data actualizării: Data publicării:
scandal-politia-caras
Scandal și anchetă în Poliție după o înregistrare audio cu un adjunct din IPJ Caraș-Severin. FOTO: Captură video Europol

Este scandal în Poliția din Caraș-Severin, după ce mai mulți polițiști l-au reclamat pe adjunctul inspectorului-șef că i-a amenințat că îi va muta în alte localități dacă vor continua să amendeze firme care transportă lemne. "Două luni fără acord şi mă urc pe tine. Vă mut pe toţi de acolo", le spunea Aurel Cosma polițiștilor, potrivit unei înregistrări audio care a apărut în spațiul public. Poliția Română a anunțat că face un control intern la IPJ Caraș-Severin.

Mai mulți polițiști din cadrul IPJ Caraș-Severin l-au reclamat pe ajunctul inspectorului-șef Aurel Cosma care i-ar fi certat pentru că au amendat prea des firme ce transportă de lemn și i-a amenințat că îi va muta în alte localități dacă vor continua.

Același lucru li s-ar fi întâmplat deja unor polițiști care au oprit-o în trafic pe soția unui șef de Ocol Silvic. Femeia conducea fără permis o mașină neînmatriculată. Cu toate acestea, agenții au fost mutați disciplinar de inspectorul adjunct.

Potrivit unei înregistrări publicate de Sindicatul Europol, poliţiştii sunt mustraţi că au sancţionat transportatorii care încalcă legislaţia şi distrug drumurile din judeţ, dar şi pe cei care transportă material lemnos în mod fraudulos.

"Începând cu data de 17, te mut la Reşiţa. Două luni fără acord şi mă urc pe tine. Vă mut pe toţi de acolo. Şi mă ţin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie, după statutul poliţistului. Să vedeţi că nu sunteţi artişti, nu sunteţi şmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări (n.r.- infracţiuni constatate) eşti şmecher? Îşi arată eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Eşti numai într-o direcţie, nu eşti în 10 direcţii. Eşti aşa… când vrei. Numai pe licenţe…numai pe licenţe sau în altă zi numa pe lume, numa pe lemne", le spune comisarul şef Aurel Coman, adjunctul şefului IPJ Caraş Severin, poliţiştilor care ar fi fost băgaţi în şedinţă.

Conducerea Poliţiei Române a anunțat că face un control intern la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, după ce informaţiile privind ameninţările pe care le face adjunctul inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Aurel Cosma, au apărut în spaţiul public.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind declaraţiile adjunctului inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcţia Control Intern, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun", transmite, marţi, Poliţia Română.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri