Dr. Beatrice Mahler: E momentul în care sistemul de sănătate trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID

Data publicării:
beatrice mahler vorbeste despre impactul covid asupra copiilor si deschiderea scolilor - captura digi
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București Foto: captură TV

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că "este momentul în care sistemul de sănătate trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID", după ce România a depășit pragul critic de 2.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

"Observăm o creștere (n.r. a numărului de cazuri) în ultima săptămâna. Trendul ascendent este constant, cu o creștere de aproximtiv 30%.

Avem două săptămâni de când s-au deschis școlile. Sunt tot mai mulți copii și familii care sunt în izolare pentru că au intrat în contact cu copii pozitivi sau persoane care lucrează în unitățile de învățământ. Nu sunt singurele focare, avem focare în multe locuri din București, avem probleme cu modul în care sunt respectate condițiile și regulile de la locul de muncă, este foarte important ca în aceată perioadă să evităm obiceiurile care pot produce creșterea numărului de infecții. (...)

Spitalele din Capitală în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus sunt pline, la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri. În acest sens, medicul Beatrice Mahler consideră că este momentul în care sistemul de sănătate din România trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID.

"Trebuie să regândim numărul de paturi necesare pentru a face față numărului crescut de cazuri. Cu siguranță avem nevoie de o reorganizare. Este foarte important să ne gândim că această boală nu este doar a unui organ, ci este o boală a vaselor care se găsesc în tot organismul și atunci este necesar că acești pacienți să aibă asistență multiplă, multidisciplinară. E nvoie de medici infecționiști, e nevoie de medici pneumologi, dar e nevoie de asistență multidisciplinară și atunci reorganizarea trebuie făcută în acest sens".

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri