Dragnea, contrazis de un document din valiza Rise Project că nu s-a văzut „de 10-15 ani” cu directorul Tel Drum

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea 180115_PSD_CEX_027_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Liviu Dragnea a sesizat Curtea Constituțională /_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Liviu Dragnea a susținut, luni, după apariția primelor dezvăluiri din valiza Rise Project, că nu s-a mai văzut cu directorul Tel Drum, Petre Pitiș, de „peste 10-15 ani”. Însă, un document dintre cele publicate până acum de Rise Project arată că cei doi au participat la o vânătoare pe 4 ianuarie 2014, adică acum patru ani.

petre pitis liviu dragnea vanatoare_rise project (2)
Petre Pitiș, directorul general al Tel Drum, la vânătoare de mistreți. Foto: Rise Project

Liviu Dragnea a răspuns luni unei întrebări din partea jurnaliștilor și a susținut că nu s-a mai întâlnit cu directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş, de „peste 10-15 ani”.

De altfel, el a negat orice legătură cu această companie din Teleorman și a negat că firma i-a plătit ceva ce s-a realizat pe proprietatea lui din județ.

Potrivit documentelor publicate de jurnaliștii de la Rise Project și studiate de ziaristul Liviu Avram, Liviu Dragnea și Petre Pitiș au participat la o vânătoare pe 4 ianuarie 2014, alături de alte 20 persoane, unde au fost împuşcaţi 19 mistreţi.

Unul dintre documente este o autorizaţie de vânătoare colectivă emisă pe 4 ianuarie 2014 de Asociaţia de Vânătoare Turris Turnu Măgurele, pentru o partidă care a avut loc în aceeaşi zi. Conform autorizaţiei, echipa de vânători avea dreptul să împuşte 20 de mistreţi, două vulpi, doi şacali, şase iepuri şi 20 de fazani.

La finalul zilei, conform aceluiaşi document, vânătorii uciseseră doar 19 mistreţi din toată fauna la care aveau dreptul.

Pe lista participanţilor şi alte nume relevante din „Gruparea Tel Dum”. Cum ar fi Costel Comana, fost patron al unei firme feroviare, care în 2015 s-a sinucis într-un avion ce mergea din Brazilia în Costa Rica. Costel Comana a cumpărat în 2009 de la Liviu Dragnea, cu 1 milion de euro, mai multe terenuri şi imobile.

Procurorii Anticorupţie arătau, în noiembrie 2017, că există o legătură directă între Liviu Dragnea, Petre Pitiş şi Tel Drum. I-ar lega infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat. Ambii au negat acuzaţia.

Petre Pitiș, 18 august 2017: „Eu cunosc detalii din afacerile Tel Drum pentru că e firma mea şi ştiu foarte bine ce face. Nu! Nu a fost făcută nicio ilegalitate.”

Liviu Dragnea, 5 noiembrie 2018: „Tel Drum și nicio altă companie nu a plătit nimic din ce am realizat eu în vreo proprietate a mea.”

Citiți și

Ce spune DNA despre documentele dezvăluite de Rise Project cu privire la Tel Drum

Liviu Dragnea, față în față cu un jurnalist Rise Project. Ce a răspuns la întrebările despre valiză

AUDIO. Discuția dintre directorul comercial Tel Drum Nicoleta Pene și un jurnalist RISE Project

#Teleormanleaks | Soţul şefei CSM a primit bani de la Tel Drum când aceasta era judecător la ICCJ

#Teleormanleaks. 14.500 de euro, bucătăria de vară la Alexandria. Plus o vilă la Mamaia de peste 1.000 mp

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri