Dragoș Săvulescu, condamnat alături de Borcea și Mazăre în dosarul retrocedărilor, de negăsit

Data actualizării: Data publicării:
dragos savulescu, conferinta presa, panou dinamo
Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia. Foto: Agerpres

Dragoș Săvulescu, om de afaceri și fost acționar la Dinamo, condamnat joi de Înalta Curte la cinci ani și jumătate de închisoare în celebrul dosar al retrocedărilor ilegale din Constanța, este de negăsit de către polițiști.

dragos savulescu si cristi borcea
Dragos Savulescu (stg.), fost presedintele-delegat al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, Nicolae Badea (ctr.), presedintele Consiliului de Administratie, si Cristi Borcea (dr.), fost actionar al clubului, sustin o conferinta de presa (Foto: Agerpres)

Surse din Inspectoratul General de Poliție au dezvăluit pentru site-ul g4media.rooamenii legii suspectează că Săvulescu ar fi plecat la Monte Carlo.

Dragoș Săvulescu s-a remarcat și în roluri minore la Hollywood, el jucând într-un film alături de mult mai celebrii Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gary Oldman, Tommy Lee Jones și Gal Gadot.

30 de condamnări în dosarul retrocedărilor

Poliţiştii constănţeni au început procedurile pentru emiterea mandatului european de arestare şi a celui de urmărire internaţională pe numele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării unor terenuri din Mamaia, scrie news.ro.

În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în dosar, unele cu suspendare, altele cu executare. Şapte persoane s-au predat deja la Poliţia Judeţeană Constanţa pentru a fi încarcerate.

În acelaşi dosar, Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu au fost condamnați la cinci ani de închisoare. Fostul acţionar al Dinamo Cristi Borcea s-a predat vineri dimineaţă la IPJ Ilfov, pentru a fi încarcerat , el întorcându-se după gratii la şapte luni după ce fusese pus în libertate. Conform procedurii, după întocmirea documentelor necesare, Borcea ar urma să stea o perioadă în carantină.

CITEȘTE ȘI: Sumele confiscate în dosarul în care au fost condamnați Radu Mazăre și Cristian Borcea

Condamnările de joi seara în dosarul retrocedărilor sunt definitive. Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.

Dosarul retrocedărilor a fost trimis în judecată în 28 octombrie 2008 și, după 10 ani de tergiversări, a devenit cel mai vechi dosar de corupție din instanțele românești, potrivit Info Sud Est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri