Droguri din China, descoperite la Constanța. 10 persoane au fost arestate

Data publicării:
Droguri descoperite in Constanta, provenite din China
Foto: DIICOT

O rețea de trafic de droguri a fost destructurată de procurorii de crimă organizată, care au informații că substanțele veneau din China. În urma perchezițiilor, zece persoane au fost arestate preventiv, iar cinci au fost puse sub control judiciar, au declarat, pentru Mediafax, surse din anchetă.

Oamenii legii au anchetat speța timp de nouă luni, întreaga activitate fiind coordonată de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța.

„Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat, la data de 6 martie a.c., 36 de percheziții domiciliare, dintre care 35 în municipiul Constanța, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc", se arată într-un comunicat transmis, duminică, de IPJ Constanța.

În urma descinderilor, au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis și 8.904 de țigarete.

În timpul acțiunii, polițiștii au confiscat 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și 13.370 de lei și 850 de euro.

Oamenii legii susțin că, în urma cercetărilor, au ajuns la concluzia că traficanții și-ar fi procurat substanțele interzise din China, utilizând aplicații criptate, iar coletele sosite ar fi ajuns pe alte nume decât ale persoanelor în cauză.

Oficialii susțin că aproape toți cumpărătorii drogurilor provin din rândul tinerilor. Surse din anchetă au declarat că 10 persoane au fost arestate preventiv și cinci au fost puse sub control judiciar în acest caz.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri