Drulă spune că vor mai fi întârzieri ale trenurilor în această perioadă, dar speră să nu fie mai mari de 40 de minute

Data actualizării: Data publicării:
cfr ceas gara aeroport
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, vineri, după o zi și jumătate de la incidentele feroviare, între care accidentul de la Fetești și alte două trenuri care au staționat zece ore în câmp, că se va încerca intervenția rapidă, astfel ca întârzierile să nu fie mai mari de 40 de minute.

Cătălin Drulă a declarat, într-o conferință de presă, că se vor face limitări de viteză și de tonaj pentru traficul feroviar în această perioadă, transmite Mediafax.

El și-a cerut scuze în avans pentru că vor mai fi zile în care vor exista întârzieri ale trenurilor.

Citește și: VIDEO  Călătorii care au stat aproape 30 de ore în tren au ajuns la destinație: "Fără apă, doar un corn cu ciocolată. Ăsta e cadoul CFR-ului"

Cu toate acestea, Drulă speră că întârzierile nu vor mai fi atât de mari, pentru că se va încerca să se intervină rapid, astfel încât să nu mai fie întârzieri de câteva ore, ci de maxim 40 de minute.

Tot din planul de măsuri, ministrul Transporturilor a spus că s-a lucrat și la aparatele de aer condiționat ale trenurilor.

„Pentru a repara partea de aer condiționat, fie că e vorba de încărcare cu freon, fie că e vorba de alte componente ale sistemelor, vagoanele pleacă prerăcite din depou, acolo e o locomotivă care le răcește ca să ajungă la linie prerăcite”, a declarat Cătălin Drulă.

Ministrul a spus că acestea sunt măsuri luate pentru această perioadă.

În plus, Drulă a mai spus că garniturile sunt însoțite, pe cât este posibil, de electricieni care să prevină și să remedieze problemele ce pot să apară.

Citește și: S-a reluat circulația cu locomotive electrice între Fetești și Bărăganu. Trenurile mai au 10-15 minute întârziere

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri