Dubiile lui Tăriceanu: "Aceste majorări de salarii bănuiesc că nu vor fi făcute dintr-o dată"

Data publicării:
tariceanu cu dragnea in spate - digi24

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, cu privire la anunţul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe tema creşterilor salariale pentru bugetari, că "bănuieşte" că acestea nu vor fi făcute dintr-o dată, pentru că bugetul nu le-ar putea susţine, însă nu a discutat cu ministrul acest lucru.

tariceanu cu dragnea in spate - digi24

"Cred că în discuţia pe care şi eu am văzut-o, am citit câteva din declaraţiile doamnei ministru, ar fi trebuit o precizare pentru opinia publică - aceste majorări de salarii bănuiesc că nu vor fi făcute dintr-o dată, pentru că, evident, bugetul cred că nu poate să susţină", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit News.ro

Copreşedintele ALDE spune însă că are "o anumită rezervă" cu privire la această situaţie, pentru că nu s-a consultat cu ministrul Muncii.

"Bănuiesc că dânsa a discutat cu Ministerul de Finanţe pentru a vedea posibilităţile. Ştiu că, iniţial, când noi am discutat încă din legislatura trecută despre un proiect de lege de salarizare unică, am convenit că acest lucru se va face etapizat, în aşa fel încât evident efortul să poată să fie susţinut de buget", a adăugat Tăriceanu.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat sâmbătă seara, la România TV, că de luni încep discuţiile cu sindicatele din ordine publică şi sănătate despre legea salarizării unitare, urmând ca veniturile până la pragul de 4.000 lei să se dubleze, iar cele care depăşesc acest nivel să se majoreze cu 45%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri