După 12 zile după gratii, un fost director de școală din Oradea, condamnat pentru corupție, a fost eliberat

Data actualizării: Data publicării:
razvan vonea

După ce a fost încarcerat în penitenciar pe 5 decembrie, pentru executarea a trei ani și jumătate de închisoare pentru corupție, fostul director al Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna" din Oradea, Răzvan Vonea, a eliberat din închisoare aseară. Curtea de Apel Oradea a admis, luni, „în principiu” o contestație în anulare depusă de Vonea și l-a pus “de îndată” în libertate.

Eliberarea lui Răzvan Vonea din penitenciar a fost dispusă după ce un complet al Curții de Apel Oradea a admis „în principiu” contestaţia în anulare declarată de către fostul director de școală împotriva deciziei prin care a fost condamnat la trei ani și 6 luni de detenție.

Judecătorii au decis să suspende executarea deciziei de condamnare din 5 decembrie până la soluționarea contestației în anulare.

„Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului VONEA RĂZVAN LUCIAN de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 151/2018 emis de Tribunalul Bihor, dacă contestatorul nu mai este reţinut sau arestat în altă cauză. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

Termenul pentru soluționarea contestației în anulare a fost fixat pe 28 decembrie.

Răzvan Vonea a fost condamnat pentru dare și luare de mită, trafic și cumpărare de influență și abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, era suspectat că i-ar oferit 5 mii de euro şefei de atunci Serviciului Juridic din Universitatea din Oradea ca aceasta să obţină numirea ca preşedinte al comisiei de bacalaureat la un colegiu din oraş. Din această postură, urma să ajute un elev care nu învăţase pentru examen.

În plus, Vonea ar fi primit bani și produse de la aceeași şefă Serviciului Juridic din Universitatea Oradea ca să intervină pe lângă un profesor de la Facultatea de Ştiinţe Economice pentru a o promova pe sora acesteia.
Vonea mai era suspectat că a primit bani să promoveze elevi care nici măcar nu veneau la şcoală şi că ar fi dat bani ca o profesoară să obţină o notă mai mare la examenul de grad.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri