După ce li s-au dublat salariile, 150 de angajați ai Primăriei Deva vor fi concediați

Data actualizării: Data publicării:
florin-oancea-prima-deva

Primăria Deva urmează să concedieze 150 de angajați, din cei circa 900, în condițiile în care fondul de salarii aproape s-a dublat într-un an, atât din cauza angajărilor, cât și din cauza creșterilor salariale, scrie presa locală. Primarul Florin Oancea a anuntat miercuri într-o conferință de presă că reducerile de personal ar putea să înceapă din luna februarie.

Primăria Devei va tăia salariile cu 20 la sută şi, mai mult, va concedia aproximativ 150 de angajaţi. Noul primar spune că a găsit în Primărie anomalii imposibil de acceptat. De exemplu, fondul de salarii de anul trecut a fost de trei ori mai mare decât banii alocaţi pentru investiţii, scrie Glasul Hunedoarei.

Primăria Devei are acum o organigramă aprobată cu 902 posturi, dintre care 843 sunt ocupate. În 178 de cazuri este vorba despre persoane plătite de la bugetul de stat (însoţitori ai persoanelor cu handicap sau medici care activează la cabinetele din şcoli).

„Acum 10 ani nu ştiu dacă erau 400 de angajaţi de toţi. Ce s-a întâmplat: fiecare primar care a venit a lăsat organigrama aşa cum era, dar şi-a mai adus el oameni, prin stânga şi prin dreapta. A venit alt primar şi-a umflat din nou organigrama. Noi avem acum un număr de angajaţi mai mare ca Oradea, oraş cu 220.000 de locuitori (de trei ori mai mulţi ca ai Devei – n.red.) şi asemănător cu cel al Primăriei Arad. Sunt multe compartimente în care schema de personal este supra-dimensionată. Un exemplu: Serviciul Cantină – 13 angajaţi. Director, şef serviciu, patru bucătari, magazionere, şofer… de toţi, 13 oameni. Activitate? 67 de plase cu o pâine, două conserve şi o sticlă de ulei. Nu fac mâncare gătită. Doi oameni fac 67 de astfel de plase într-o jumătate de oră”, a declarat Florin Oancea, potrivit sursei citate.

Astfel, în noiembrie 2017, Primăria Deva a plătit salarii în valoare totală de 3,4 milioane de lei, aproape dublu faţă de aceeaşi lună a anului 2016. În plus, investiţiile previzionate pentru anul trecut nu treceau de 3 milioane de euro.

Mai mult, în condițiile în care veniturile proprii ale instituţiei nu depăşesc 25 de milioane de euro pe an, fondul de salarii al primăriei a ajuns la 10 milioane de euro. 

Florin Oancea a câștigat alegerile parțiale pentru Primăria Deva în noiembrie anul trecut, din partea PNL.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri