După emoțiile cu asigurările de sănătate, românii aflați în șomaj tehnic au descoperit că au probleme și la Casa de Pensii

Data actualizării: Data publicării:
Oameni pe strada
Oameni pe strada. Foto: Getty Images

După emoțiile pe care le-au avut cu asigurările de sănătate, românii aflați în șomaj tehnic au descoperit că au o nouă problemă: contribuțiile la pensiile de stat. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat la Digi24 că sistemul informatic nu avea prevăzută această situație pentru a fi înregistrată, dar că problema se va rezolva probabil până vineri.

"Nu e o urgență absolută la nivelul Casei de Pensii această implementare a șomajului tehnic, se adresează viitorilor beneficiari ai sistemului public de pensii, adică viitoarelor persoane care îndeplini condițiile de pensie.

Deci nu e acum o urgență absolută, nu avem persoane care să solicite pensie cu valorificarea șomajului tehnic.

Am intervenit la firma care asigură mentenanța colectivă și evolutivă  a aplicației informatice privind calculul dosarelor de pensii, astfel încât, la finalul săptămânii, să avem o soluție tehnică privind implementarea și a acestei opțiuni a șomajului tehnic în programul de calcul al pensiilor.

Este vorba de o aplicație. Soluția tehnică o așteptăm miercuri, joi să începem să facem testele la casele de pensii. Dacă nu sunt erori în testări, vineri am putea avea soluția implementată", a explicat la Digi24 președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

În urmă cu două săptămâni, românii aflați în șomaj tehnic s-au trezit neasigurați la Sănătate din cauza unui formular.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri