Sari la conținut

E oficial. Emmanuel Macron vine în România, iar data a fost fixată

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va vizita România în 24 august, urmând a susţine o conferinţă de presă comună cu omologul său, Klaus Iohannis, transmite Palatul Cotroceni.

"La invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, va efectua, în data de 24 august a.c., o vizită în România. Discuțiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională şi de securitate. La finalul întrevederii cei doi Președinți vor susține o conferință de presă comună. Această vizită a fost convenită cu prilejul întrevederii avute de Preşedinţii României şi Franţei în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie a.c., ocazie cu care Președintele Emmanuel Macron a acceptat propunerea Președintelui Klaus Iohannis de a continua dialogul la București", se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti.

După întâlnirea din 23 iunie, de la Bruxelles, Iohannis a arătat că discuţia cu liderul de la Paris a fost „foarte, foarte bună” şi s-a convenit ca România şi Franţa să colaboreze în vederea întăririi unor formate europene. Preşedintele Iohannis mai spunea la acea dată că au fost abordate teme precum Schengen, bugetul zonei euro şi situaţia muncitorilor detaşaţi.

Ultima vizită a unui preşedinte al Franţei în România este de dată relativ recentă - jumătatea lunii septembrie 2016. Aflat pe ultima sută de metri a mandatului său, François Hollande a fost primit la Palatul Cotroceni de omologul său, Klaus Iohannis.

Citiţi şi: Cum şi-a început Macron relaţia cu România chiar înainte de a deveni preşedinte