120 de copii, zilnic în pericol la grădiniță

Data actualizării: Data publicării:
gradi

120 de copii de la o grădiniţă din Craiova sunt zilnic în pericol. Sunt trimişi să se joace într-o curte în care canalizarea nu este acoperită, iar fiare ruginite de la leagăne şi balansoare vechi stau să cadă peste ei. Conducerea spune că de vină este lipsa banilor, dar promite că situaţia se va rezolva în curând.

Curtea şi locul de joacă unde ar trebui să se relaxeze copiii de la grădiniţa „Casa cu Pitici” din Craiova par desprinse dintr-o poveste de groază.

Cristina Oprea, jurnalist Digi24: Câteva trepte putrezite care duc spre nicăieri. Această construcţie este un pericol real pentru copiii care învaţă aici. Iar capacul unui canal lipseşte de suficient de mult timp, încât un arbore să ajungă la dimensiunile pe care le puteţi vedea în materialul video.

În lipsa posibilităţilor de a-şi muta copiii la grădiniţe mai bune, părinţii şi bunicii stau de pază şi speră să nu se întâmple nimic rău.

Bărbat: Nu, nu, nu! Nu te pune, că te loveşti!

Femeie: Horror! Ca în cele mai sărace ţări (...) Vara s-ar putea să ne întâlnim şi cu un şarpe.

Bărbat: Uitaţi şi dumneavoastră în ce hal e, cum se joacă copiii. (...) Nu vedeţi că stau numai lângă el aici, să se joace un pic. Ziua, i-am spus şi lui doamna, să nu-i lase afară.

Reprezentanţii grădiniţei nu au dorit să comenteze situaţia locului de joacă şi nici să vorbească despre mizeria din curte. Am aflat, însă, de la directorul şcolii de care aparţine, că aici lucrează o femeie de serviciu cu normă întreagă şi încă una cu jumătate de normă, care au în grijă şi curtea unităţii.

Mirela Jugănaru, director adjunct: Arată îngrozitor curtea. Este plină de gunoaie, iarba netăiată, negreblată. Iarba a fost tăiată în toamnă, pe perioada iernii, iarba nu a mai crescut.
Reporter: De ceva ani lipseşte acea gură de canal.
Mirela Jugănaru, director adjunct: Da... eu personal nu ştiam.

Locul de joacă este în planul de reabilitare. În bugetul de anul acesta, sunt alocaţi 5.000 de euro pentru renovarea clădirii şi a curţii.

Mirela Jugănaru, director adjunct: E adevărat că acum mai sunt câteva leagăne distruse. Urmează ca în perioada imediat următoare, cum vremea ne permite, să reabilităm locul de joacă.

Inspectoratul şcolar spune că situaţia grădiniţei este cunoscută, însă până acum nu au fost bani pentru investiţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri