45 de şcoli din Bihor au toaleta în curte

Data actualizării: Data publicării:
buda toaleta scoala

45 de şcoli din Bihor, majoritatea din mediul rural, au toalete în curte. Nu mai puţin de 76 de clădiri ale acestor unităţi de învăţământ abia dacă îndeplinesc condiţiile minime de igienă pentru o ţară europeană. Statistica prezentată săptămâna trecută de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a fost confirmată de conducerea Inspectoratului Judeţean Bihor.

Peste 2.400 de şcoli din ţară au grupurile sanitare în curte, se arată în statistica Ministerului Educaţiei. În Bihor, din totalul de 850 de clădiri deţinute de şcolile din judeţ, 76 se confruntă cu această problemă.

Alin Novac-Iuhas, şeful IŞJ Bihor: „Am unitate la Bratca, spre exemplu, din 11 clădiri, trei sunt cu toaletele în curte. Cu siguranţă acelea sunt în structuri gen Zece Hotare, probabil.”

Modernizarea şcolilor ţine de primăria pe raza cărei se află unitatea de învăţământ. De cele mai multe ori însă, bugetele locale nu dispun de fonduri suficiente pentru reabilitare. O şansă o reprezintă fondurile europene.

Alin Novac-Iuhas, şeful IŞJ Bihor: „Fac un apel până la urmă şi prin intermediul dumneavoastră tuturor UAT-urilor, primăriilor, care pot şi au capacitatea de a dezvolta unele proiecte de reabilitare.”

Potrivit Ministerului Educației, aproximativ 30% din şcolile din România nu au toaletele în interior. În acest fel sunt afectaţi peste 230.000 de elevi.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Norbert Hegeduş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri