55.000 de elevi vor susține astăzi prima probă a bacalaureatului

Data publicării:
bac

Noutatea din acest an, care se aplică şi la sesiunea din toamnă a BAC-lui, este diferenţierea subiectelor: elevii de la Real, Tehnologic şi Vocaţional vor avea subiecte diferite la examenul scris de Limba română faţă de absolvenţii de la Uman şi Pedagogic.

55.741 de absolvenţi de liceu s-au înscris la examenul scris de Limba și literatura romană, în această sesiune a bacalaureatului. Testarea va începe la ora 09.00. Prima sesiune a Bacalaureatului 2013 s-a terminat pe 12 iulie, promovabilitatea finală fiind de 56,4%, cu 12 puncte procentuale mai mare decât anul trecut.

Candidaţii care vor susţine astăzi examenul scris vor avea subiecte diferite, în funcţie de profilul liceului absolvit.Următoarea probă este cea la limba maternă, programată pentru 27 august. Pe 28 august, absolvenţii de liceu vor da proba obligatorie a profilului urmat. Cel din urmă examen scris va avea loc pe 30 august, este vorba despre materia la alegere.

Rezultatele vor fi afişate pe 2 septembrie, atunci când pot fi depuse şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 5 septembrie. Anul trecut, în sesiunea de toamnă, 116 absolvenţi au fost daţi afară din examenul scris, pentru copiat.

Calendarul bacalaureatului de toamnă

26 august - Limba şi literatura română - proba scrisă

27 august - Limba şi literatura maternă - probă scrisă

28 august - Proba obligatorie a profilului - probă scrisă

30 august - Proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă

2 septembrie - Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor

3- 4 septembrie - Rezolvarea contestaţiilor

5 septembrie - Afişarea rezultatelor finale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri