Şedinţă de urgenţă la Sibiu după deciziile de la Liceul din Copşa Mică

Data actualizării: Data publicării:
170911_cancelarie scoala_AN_SCOLAR_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Educaţiei a convocat de urgenţă la Sibiu conducerea Inspectoratului şcolar în legătură cu situaţia de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică.

170911_cancelarie scoala_AN_SCOLAR_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

"Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a convocat în regim de urgență, în această seară, la Sibiu, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, pentru a analiza situația apărută în urma deciziilor luate de consiliul de administrație al unității de învățământ după incidentul în care a fost implicat, recent, un profesor cu un comportament inadecvat față de elevii săi", a transmis Ministerul Educaţiei.

Cele trei eleve de la Liceul "Nicolae Teclu" din Copşa Mică care l-au filmat în timpul orei de religie pe profesorul preot, acuzându-l de comportament indecent, s-au ales cu o mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare, pentru că au înregistrat filmul şi l-au distribuit fără acord pe Internet, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Profesorul nu a fost sancţionat pentru că a demisionat în ziua în care elevele au dat jurnaliştilor filmul. Nici diriginta elevelor nu a fost sancţionată, pentru că s-a dovedit că nu ştia de niciun incident, susţine Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Un preot profesor de religie din Copşa Mică a fost filmat în timpul unei ore, fiind acuzat de elevele care l-au filmat şi care au postat imaginile pe YouTube că s-ar fi masturbat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri