A doua probă orală de Bacalaureat

Data publicării:
elevi

Absolvenții de liceu se întorc astăzi la clase. Timp de patru zile, ei vor susține a doua probă orală din examenul de Bacalaureat. Mai exact, își vor testa abilitățile de comunicare într-o limbă de circulație internațională. 

Evaluarea competențelor lingvistice începe la ora 10.00, iar elevii trebuie să treacă prin trei tipuri de testări: o probă de înțelegere a unui text audio, o probă scrisă - prin care este testată capacitatea de a înțelege un text citit şi de a produce mesaje scrise, și proba orală - unde elevii vor avea de răspuns la trei subiecte.

Pentru elaborarea răspunsurilor, candidații au la dispoziție câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10 - 15 minute. Este o probă la care elevii nu vor primi note sau calificative, ci se va stabili nivelul de competență corespunzător Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Cei care au deja certificate de cunoaștere a unei limbi străine, din timpul anilor de studii, pot cere echivalarea rezultatelor obținute la aceste examene. La nivel național, peste 180.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru proba orală de limbă străină, care se va ține până la 28 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri