News Alert Primul elev confirmat cu coronavirus. Copilul a fost testat marți

Data actualizării: Data publicării:
Elevi în fața școlii.
A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor, de la reluarea cursurilor în clase.

A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor. Este vorba de un copil de la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

UPDATE 12.05. În clasa respectivă, cursurile se vor face online timp de 14 zile, așa cum prevede ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății. 

Smaranda Partenie, director la Școala Sfântul Andrei, Sectorul 6: "Părinții și-au trimis luni copilul la școală. Luni au venit la școală 26 dintre cei 28 de elevi ai clasei. Luni seară, doamna învățătoare a fost anunțată, la o oră târzie, că marți fetița nu va participa la ore fizic pentru că bunica a primit confirmarea că este pozitivă. În cursul zilei de marți a fost testată și fetița, la solicitarea familiei, care nu a venit marți la școală. Marți seară, în jurul orelor 22, familia a luat legătura cu doamna învățătoare și a înștiințat-o că fetița este pozitivă".

Școala are cabinet medical și are 1.000 de teste. Nu s-a apelat la testele rapide, pentru că niciunul dintre colegii fetei nu au avut simptome.

În 8 februarie, în jur de 250 de copii s-au întors la ore din 1670 elevi înscriși.


Ana Maria Tuică, jurnalist Digi24: Elevul infectat este de la Școala Gimnazială Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei. În clasă sunt 28 de copii.

Din efectivul de 28 de elevi, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru școala online și în semestrul al doilea.

Elevii au fost la școală doar luni și marți. De ieri au rămas acasă și vor face ore online în următoarele două săptămâni.

La începutul săptămânii, bunica unei eleve a fost testată pozitiv la COVID-19, apoi marți a fost confirmată și eleva de la clasa a II-a. Din informațiile Digi24, testarea copilului nu s-ar fi făcut în școală, iar de marți eleva nu a mai mers la ore, iar marți seară, părinții celorlalți copii au fost înștiințați de conducerea instituției de învățământ să nu mai vină la cursuri de miercuri.

Florin Cîțu, după revenirea elevilor la școală: Părinții să fie responsabili. Fără implicarea lor, acest lucru nu se poate face

Elevii au început școala de luni, în cele trei scenarii prezentate de autorități. Florin Cîțu a transmis în cursul dimineații un mesaj părinților și profesorilor. „Fac un apel către părinți: Să fie respinsabili!. Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă”, a spus premierul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri