A început vacanța de Crăciun: câte zile de vacanță au copiii și care este calendarul examenelor de Evaluare Națională și BAC pe 2021

Data publicării:
elevi fericiti, imbracati colorat
Elevi fericiti la scoala. FOTO: Getty Images

Începând de astăzi, elevii se bucură de vacanța de iarnă, care durează două săptămâni și jumătate. Așa cum prevede structura anului școlar 2020-2021, ultima zi de vacanță va fi duminică, 10 ianuarie, potrivit Edupedu.ro. Marea necunoscută rămâne însă redeschiderea fizică a școlilor și a grădinițelor, în privința căreia, nimeni nu oferă un răspuns concret.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, vrea revenirea copiilor la școală de la începutul anului viitor și susține că va încerca să își convingă colegii de coaliție ca acest lucru să se întâmple măcar pentru elevii din școala primară.

„Eu în continuare susțin - și probabil că vor urma aceste discuții după învestirea guvernului - vom susține deschiderea școlii, măcar școala primară, până la clasa a patra, dar eu aș prefera până la clasa a opta , să avem posibilitatea în ianuarie să redeschidem școlile”, președintele UDMR.

Pe de altă parte, președintele Comitetului de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a declarat că „am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitului martie- începutul lui aprilie”.

Până când se va decide când se vor întoarce copiii în clase, cursurile vor reîncepe tot în format online în data de 11 ianuarie.

Vacanța intersemestrială, care urmează vacanței de Crăciun, este de o săptămână și va începe pe 30 ianuarie 2021, pentru a se încheia pe 7 februarie 2021.

Citiți întregul articol pe edupedu.ro

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri