Admişi la facultate, deşi nu au absolvit încă liceul

Data publicării:
babes

Aproape 350 de tineri din toată ţara au venit la concurs. În funcţie de opţiuni, aceştia au fost testaţi la 9 discipline, printre care contabilitate, marketing şi matematică.

Aceasta a fost prima sesiune de examene. Va mai fi organizată încă una în mai la care pot participa din nou şi concurenţii care nu sunt mulţumiţi de nota obţinută la prima testare. Profesorii le vor lua în considerare nota cea mai mare. Şi chiar dacă nu este un examen de admitere clasic, concurenţa este strânsă. Doar primii cinci elevi clasaţi la fiecare secţiune vor fi declaraţi admişi la facultate.

Răzvan Mustaţă, prodecan FSEGA: „Pe baza rezultatelor finale, fiecare candidat, fiecare concurent, va primi un punctaj bonus la admitere. De asemenea, după ce se încheie şi cea de-a doua sesiune a concursului, realizăm un clasament pe secţiunile concursului şi primii 5 concurenţi care au obţinut notă peste 9 la secţiunea respectivă sunt declaraţi admişi direct, cu media 10.”

Acesta este al treilea an în care Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca organizează examenul de preadmitere. Numărul concurenţilor a crescut de la an la an şi a ajuns în 2014, la 340. La sesiunea normală de admitere au fost scoase la concurs peste 2.000 de locuri, din care au fost ocupate aproape 1.900.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri