ADMITERE FACULTATE. Universitățile din România care primesc absolvenți de liceu FĂRĂ DIPLOMA DE BAC

Data publicării:
admitere medicina-3

ADMITERE FACULTATE 2014 Pe 9 septembrie, în Monitorul Oficial a apărut Ordinul nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea și funcționarea învățământului tertiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in anul scolar 2014-2015. Ordinul este semnat de catre ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si de catre secretarul de stat pe cercetare, Tudor Prisecaru. 

ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea Hyperion a anuntat că primește elevi care nu au promovat examenul de BAC. Elevii care, pe parcursul primului an de studiu, reusesc sa promoveze bacalaureatul isi pot continua studiile in cadrul unei facultati, in anul II.

ADMITERE FACULTATE 2014 UNIVERSITATEA HYPERION ÎNFIINȚEAZĂ 16 COLEGII UNIVERSITARE

Universitatea Hyperion din București înființează, în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a OUG 49/30.06.2014, 16 colegii universitare private, pentru care nu este obligatorie promovarea examenului de bacalaureat.

Aceste colegii se organizează ca învăţământ terţiar nonuniversitar având nivelul de calificare 5, conform Cadrului Naţional al Calificărilor.

ADMITERE FACULTATE 2014 Colegiile înființate sunt următoarele:

  • Administrația domeniului public și privat - taxa 2.000 lei

  • Agent vamal - taxa 2.000 lei

  • Arhivar - taxa 2.000 lei

  • Asistent manager - taxa 2.000 lei

  • Asistentă medicină dentară – taxa 3.600 lei

  • Asistență socială (profil pedagogic)  – taxa 2.000 lei

  • Cadastru și topografie – taxa 2.000 lei

  • Contabilitate primară – taxa 2.000 lei

  • Ghid turistic (o limbă străină) – taxa 2.000 lei

  • Operator de date în sistem bancar – taxa 2.000 lei

  • Organizator evenimente și protocol (o limbă străină) - taxa 2.000 lei

  • Cameraman TV / editor imagine și artă fotografică – taxa 3.600 lei

  • Operator calculator – taxa 2.000 lei

  • Operator sondaje și date statistice - taxa 2.000 lei

  • Relații publice și organizare evenimente – taxa 2.000 lei

  • Web-design și gaming - taxa 2.000 lei

ADMITERE FACULTATE 2014 Cursurile se vor desfășura începând cu anul universitar 2014 – 2015 și vor avea o durată de 1 an. La finalul anului de studiu, se va susține un examen teoretic și practic pentru obținerea unui atestat.

ADMITERE FACULTATE 2014 La Colegiul de asistente medicină dentară se pot înscrie şi băieţi. Înscrierile se fac până pe 30 septembrie, la sediul Universității Hyperion. Dosarul de înscrierere va conține: copie după BI/CI, adeverință de studii (NU este necesară diploma de Bacalaureat), copie legalizată după certificatul de naștere, chitanța care face dovada taxei de înscriere (100 lei). 

ADMITERE FACULTATE 2014 Absolvenții care obțin atestatul și, ulterior, promovează examenul de Bacalaureat își pot continua studiile la o facultate de profil, conform atestatului, respectându-se legea în vigoare. 

ADMITERE FACULTATE 2014 Și Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad va organiza o sesiune de admitere pentru aceasta categorie de absolventi, iar programa postlicealelor va cuprinde discipline care se studiaza in anul I de facultate, in proportie de 50%. Rectorul Universității Vasile Goldiș din Arad, Aurel Ardelean, a declarat la Digi 24 că măsura este foarte bună. „România nu-și permite să risipească o resursă de forță de muncă, adică tinerii care nu și-au luat Bacalaureatul. Principala realizare a acestei metodologii este că acestor tineri li se acordă o șansă pentru viațăMultă lume critică măsura, dar ea trebuie perfecționată. Există și riscuri, dar punând într-o balanță ce este pozitiv și ce este negativ, măsura este bună. Trebuie să reușim să atragem acești tineri într-un sistem organizat al statului. Noi vom face eforturi să sprijinim acțiunea ministerului”, a declarat rectorul Aurel Ardelean. 

Ministrul Educației: Nimeni nu se poate înscrie la Facultate fără diploma de BAC. Colegiile, o șansă pentru viață, spun rectorii 

ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea Artifex din Bucuresti anunta inscrierile pentru Scoala Postliceala Artifex pentru calificarile: agent fiscal, asistent de gestiune, functionar bancar, tehnician activitati comerciale, agent comercial si agent de turism.

În anul școlar 2014-2015 se organizează studii postliceale în cadrul colegiului Universității Ecologice din București adresate absolvenților de liceu cu și fără diploma de Bacalaureat. Taxa de școlarizare este de 1700 de lei pe an. 

ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea Constantin Brancusi din Targu-Jiu pune la dispozitia candidatilor un colegiu cu 14 specializari, cu o cifra de scolarizare de 630 de locuri.

ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea Constantin Brancoveanu din Pitești a infiintat Colegiul Universitatii "Constantin Brancoveanu", adresat tot absolventilor care, momentan, nu dispun de diploma de bacalaureat.

ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea "Dimitrie Cantemir" din Targu-Mures pune la dispozitia tinerilor cursuri in cadrul Colegiului de studii postliceala. 

ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea Romano-Germana din Sibiu ofera mai 175 pentru specializari ca: asistent de gestiune, tehnician in activitati economice, agent comercial sau asistent de gestiune transporturi. 

BABEȘ-BOLYAI nu organizează cursuri pentru tinerii FĂRĂ BAC 

Paul Fărcaș, purtătorul de cuvânt al Universității Babeș-Bolyai din Cluj a declarat la Digi 24 că universitatea nu va organiza cursuri pentru absolvenții care nu au diplome de BAC. „Scade nivelul. Universitatea Babeș-Bolyai are un anumit standard și este o insituție de prestigiu”, a declarat Paul Fărcaș la Digi 24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri