Admitere la facultate. Mii de tineri se visează medici sau economişti

Data publicării:
facultate mediafax

Maria a venit din Bacău şi a înfruntat aglomeraţia din sediul Facultăţii de Medicină din Capitală unde au venit să se înscrie aproape o mie de tineri. Mama ei se luptă cu o formă rară de cancer, iar acesta este şi motivul care a determinat-o să se gândească la o carieră de medic. Este olimpică la biologie şi a luat bacalaureatul cu 9,70. Acum tot ce îşi doreşte să afle cum o poate ajuta pe mama ei.

Aş prefera să profesez afară, în Anglia. Nu sunt la fel de bine plătiţi medicii şi nici la fel de apreciaţi ca afară. După șase ani de învăţat te aştepţi la o răsplată pe măsură”, a mărturisit viitoarea studentă.

Şi Andreea are aceleaşi gânduri. Visează la un salariu bun în străinătate ca specialistă în pediatrie.

Anglia, Franţa. Am o mătuşă, e medic pediatru în Franţa, pot să spun că ea m-a motivat oarecum”, a afirmat aceasta.

Ce satisfacție are un tânăr absolvent după mii de pagini de învățat? Este o întrebare care stă pe buzele majorităţii tinerilor pe durata a mai multe ore de aşteptare pentru a se înscrie la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Peste o mie de candidaţi au depus dosarele numai în prima zi. Tinerii vor concura pe cinci mii de locuri, peste jumătate fiind fără taxă.

Înscrierile la ASE şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" se desfăşoară până vineri inclusiv, iar examenele de admitere sunt programate săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri