ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele primei repartizări computerizate. Lista liceelor cu cele mai mari medii de intrare

REZULTATE EXAMENE TINERI shutterstock_485085364
Foto: Shutterstock

ADMITERE LICEU 2017. Elevii de clasa a VIII-a au aflat miercuri la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională.  Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere. Această etapă stabilește totodată TOPUL LICEELOR, ierarhie în funcție de media de admitere la fiecare profil. Dacă pentru marea majoritate a elevilor și părinților emoțiile se termină aici, mai urmează o etapă birocratică foarte importantă - cererea de înscriere la liceu. Atenție, în lipsa acestui demers, în perioada stabilită, elevul pierde locul afișat la repartizarea computerizată din 12 iulie!

REZULTATE EXAMENE TINERI shutterstock_485085364
Foto: Shutterstock

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele s-au publicat pe edu.ro. Le puteți accesa la  acest linkhttp://admitere.edu.ro/Default.aspx.

ADMITERE LICEU 2017. Sunt 174 de candidați la nivelul întregii țări care au avut media de admitere 10.00. Dintre aceștia, 42 sunt în București.

ADMITERE LICEU 2017.  Ca regulă generală, mediile de admitere în acest an sunt simțitor mai mari comparativ cu anul trecut (diferențe de câteva zecimi în unele cazuri).

Liceul unde s-a înregistrat cea mai mare medie de admitere din țară este, din nou, Liceul Sfântul Sava din București, unde la profilul de matematică-informatică (bilingv) ultima medie de admitere a fost 9.93, iar la profilul de „Științe ale naturii” de la același liceu ultima medie a fost 9.91.

Este urmat de liceul „Mircea cel Bătrân” din Constanța (9.88 la matematică-informatică) și de liceul „B. P . Hașdeu” din Buzău (9.87 la matematică-informatică).

Iată un top 20 al mediilor de admitere în funcție de profiluri:

Lista completă o puteți găsi aici.

ADMITERE LICEU 2017. Ministerul Educației anunță că se efectuează verificări, iar intervalul de publicare a notelor va fi 16:00-17:00.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ADMITERE LICEU 2017. Ca de fiecare dată când se apropie afişarea rezultatelor, site-ul edu.ro nu se încărca, în jurul orei 13:10.

ADMITERE LICEU 2017. Ministerul Educației anunță că intervalul estimat de afișare a rezultatelor este 15:00 - 18.00. Răspunsul este dat pe Facebook de minister, la întrebarea unui elev:

ADMITERE LICEU 2017.  Aproape 113.000 de elevi ştiu de azi în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repatizare computerizată organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Peste 27.700 de candidaţi din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au înscris pentru această etapă, potrivit datelor obţinute de News.ro.

Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională a fost la 77%, în urma soluţionării contestaţiilor.

Rata de participare la Evaluarea Naţională a fost de 97,1% cu 140.712 candidaţi prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi, iar şase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

ADMITERE LICEU 2017. Cum se face repartizarea la liceu. Un exemplu concret

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. 

Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.  Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.

 O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

Edu.ro oferă următoarele exemple:

1. Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.

2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.

3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere.

De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui !

4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.

ADMITERE LICEU 2017. Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii:

 • media de admitere,
 • media de evaluare națională,
 • media generală de absolvire a claselor V-VIII,
 • nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale,
 • nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale
 • nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.  

ADMITERE LICEU 2017. Cum se calculează media de admitere

Formula mediei de admitere este MA=(ABS + 4EN): 5

 unde: 
EN=media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)
ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
MA=media de admitere.

ADMITERE LICEU 2017. Ce se întâmplă dacă un candidat rămâne nerepartizat

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. 

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste! 

ADMITERE LICEU 2017. CALENDAR. Ce urmează după repartizarea computerizată la liceu:

 În 12 iulie, se vor repartiza computerizat în învățământul liceal de stat absolvenții claselor a VIII-a, urmând ca în 13 iulie să fie afișați, la școlile gimnaziale, listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate la liceele din București și alte județe. 

ADMITERE LICEU 2017. Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Atenție! În lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.

Ce acte sunt necesare la dosarul de înscriere:

 • cererea de înscriere (la liceul respectiv);
 • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, acesta din urmă în copie legalizată;
 • adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
 • foaia matricolă pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale) - se ridică de la școala gimnazială;
 • fişa medicală a elevului  (de la școala gimnazială).

În 18 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. 

Între 19 și 21 iulie vor fi rezolvate situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizarii computerizate.

24 iulie 2017 - Afişarea situaţiei locurilor libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba modernă sau maternă.

4 septembrie 2017 - Candidaţii se vor înscrie la liceele care organizează probele de aptitudini sau probele la limba modernă sau maternă.
5 – 6 septembrie 2017 -  Desfăşurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba modernă sau maternă.

4 – 7 septembrie 2017 - Absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare îşi vor trimite cererile de înscriere.

8 septembrie 2017 - Vor fi repartizaţi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anerioare.

11 septembrie 2017 -  Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Naţional de Admitere, prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată.

ADMITERE LICEU. TOPUL LICEELOR ÎN 2016:

În 2016, primele zece licee după media de admitere au fost:

1. Colegiul Naţional "Sfantul Sava" din Bucureşti - ultima medie de admitere: 9,56 , iar  prima medie de admitere 10

2. Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti - ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere: 10

3. Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti - ultima medie de admitere: 9,54, iar  prima medie de admitere: 10

4. Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti - ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10

5. Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa -  ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10

6. Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Bucureşti - ultima medie de admitere: 9,42, iar prima medie de admitere: 9,96

7. Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanţa - ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99

8. Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timişoara - ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98  

9. Colegiul Naţional din Iaşi - ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10

10. Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova - ultima medie de admitere: 9,19, iar  prima medie de admitere: 10.

Partenerii noștri
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi24.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digi24ro, stickyCookie
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
csrftoken, ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi politica de confidențialitate