Admiterea la facultate, sesiunea a doua. Ce universități scot la concurs locuri fără taxă

Data publicării:
universitatea de vest din timisoara - fb 1

Universitatea de Vest scoate la concurs 300 de locuri bugetate şi 2.600 cu plată. Locuri plătite de stat sunt la Facultatea de Matematică - Informatică, cea de Economie și Administrare a Afacerilor sau la cea de Arte și Design300 de locuri fără plată şi aproape 500 cu taxă sunt şi la Universitatea Politehnică.

Cele mai multe locuri libere au rămas la specializarea Inginerie Civilă din cadrul Facultății de Construcții- 62, și la Facultatea de Mecanică- 56.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului sunt aproximativ 100 de locuri bugetate și peste 200 la taxă.

La Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași sunt scoase la concurs, pentru sesiunea de toamnă, peste 250 de locuri la buget, din totalul de 1.200. Cele mai multe locuri fără taxă sunt la Chimie - 48, Fizică - 45, Litere - 44 și Administrație Publică – 40.

Locuri fără taxă sunt şi la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. 73 de locuri, din totalul celor 160, sunt finanțate de la buget.

Cei care nu își permit să plăteasca taxe se pot înscrie la Facultatea de Agricultură, unde este cel mai mare număr de locuri la buget - 45, urmată de Zootehnie, cu 17 locuri.

În schimb, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor toate cele 300 de locuri rămase libere vor fi cu plată.

Începe o nouă sesiune de admitere și la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Vor fi scoase la concurs 360 de locuri la buget şi peste 1.000 de locuri la taxă.

Cele mai multe locuri la buget sunt la Inginerie, mai exact 144, Istorie, Filozofie şi Teologie - 53, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - 46. În total, vor fi scoase la concurs 360 de locuri la buget şi 1.016 locuri la taxă. Înscrierile vor avea loc în perioada 8-11 septembrie.

La Facultatea de Arte, înscrierile vor avea loc doar pe 8 şi 9 septembrie. La aceeași facultate, specializarea „Actorie” se desființează în acest an universitar, din lipsă de candidați.

Cei care au optat pentru Teatru vor fi redirecţionaţi, în funcţie de opţiunile personale. Între 13 şi 15 septembrie se vor desfăşura probele de concurs, urmând ca pe 16 şi 17 septembrie să se afişeze rezultatele şi să se rezolve contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 22 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri