Admiterea la liceu. Emoții pentru elevii care vizează licee de prestigiu

Data publicării:
admitere

Învăţământul liceal este obligatoriu, aşa că, indiferent de mediile obţinute la Evaluarea Naţională, absolvenţii clasei a VIII-a pot să-şi continue cursurile.

Emoţii au doar cei care vizează liceele de prestigiu, unde concurenţa este foarte mare. Aceştia riscă, însă, să nu fie admişi la şcoala pe care şi-o doresc pentru că au completat incorect fişele de înscriere.

„O eroare pe care o făceau părinţii şi candidaţii era aceea că nu treceau suficiente opţiuni. Probabil mizau, având în vedere media obţinută, că vor reuşi să fie repartizaţi la una din şcolile din primele opţiuni. Din păcate, elevii cu pricina au ratat înscrierea la o şcoală pe care şi-ar fi dorit-o”, spune George Cazacu, directorul liceului „Sf. Sava” din Bucureşti.

Ca să evite astfel de situaţii, reprezentanţii inspectoratelor şcolare îi sfătuiesc pe părinţi să completeze întâi liceele pe care le doresc cel mai mult. Apoi să treacă şi alte şcoli. Este recomandat ca elevii să completeze şi maximul de 20 de opţiuni posibile în formular.

De evitat, însă, ar fi să se scrie şcoli nedorite, chiar dacă par sigure. Mai mult, cine completează formularul trebuie să ţină cont de mediile cu care s-a intrat la liceul respectiv, în anii predecenţi.

Fişa de înscriere se va completa în şcoala pe care elevii au absolvit-o, între 5 şi 10 iulie, sub îndrumarea diriginţilor. Codurile liceelor care trebuie trecute în formular se găsesc pe site-ul fiecărui inspectorat judeţean în parte.

Listele candidaţilor vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi în liceele la care au fost repartizaţi. Până în 26 iulie, elevii trebuie să-şi depună dosarele la liceul la care au fost admişi. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri