Adrian Curaj: Dau "8 plus" învăţământului din România. Învăţământul universitar privat e o necesitate, nu îi dau notă

Data publicării:
scoala 2

 VIDEO Adrian Curaj, răspunzînd întrebărilor din cadrul "Testului de sinceritate"

Adrian Curaj a răspuns în cadrul Testului de sinceritate la mai multe întrebări legate de calitatea învăţământului din România, necesitatea uniformelor şcolare şi sprijinul politic.

Invitat să aprecieze pe o scară de la 1 la 10 starea învăţământului şi a cercetării în România, în prezent, Adrian Curaj a răspuns: „8 plus, cu zone de 10 şi de 11”.

În privinţa învăţământului preuniversitar privat, ministrul Educaţiei a spus că „sunt şcoli de nota 10 plus şi şcoli obişnuite. Sigur, acolo sunt şi şcoli extraordinare, ştiu şcoli, ştiu cum arată”.

Întrebat în legătură cu nota pe care ar da-o învăţământului universitar privat, ministrul a declarat: „(învăţământului universitar privat – n.r.) e o necesitate, nu îi dau notă. Am încredere că se poate face mai bine, dar sunt şi lucruri unde se face bine, îi respect, sunt necesari”.

În privinţa proiectului de lege depus înainte de Crăciun, la Senat, de mai mulţi parlamentari privind obligativitatea uniformei şcolare, Adrian Curaj a apreciat că „dacă uniforma ar fi tratată ca un fel de afiliere la ceva anume ar fi extraordinar. Ar fi asociată unei identităţi de şcoală şi mândrie că eşti parte a unei comunităţi, ar arăta apartenenţa la un club select”.

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat convingerea că românii care au plecat în străinătate o fac pentru că au nevoie de confirmare în spaţiul internaţional şi că se vor întoarce. El a subliniat că plagiatul este „o formă nedorită într-o societate care se respectă” şi a dezvăluit că nu acceptă minciuna.

În privinţa sprijinului politic, Adrian Curaj a afirmat că îl are şi că a simţit acest lucru încă de la discuţiile din comisii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri