Sari la conținut

Ancheta de la Colegiul Tudor Vianu. Teze la matematică, reevaluate

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a decis că profesorul Severius Moldoveanu a făcut o glumă, concluzie la care a ajuns și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Totuși, tezele la matematică de la două clase ale profesorului vor fi reevaluate, pentru a se determina dacă acestea au fost notate corect.

Ca urmare a celor constatate şi a sesizărilor primite, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a recomandat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) monitorizarea activităţii profesorului de matematică, până la finalizarea semestrului în curs, şi realizarea de rapoarte lunare privind modul de relaţionare a acestuia cu elevii. Nu în ultimul rând, pentru eliminarea/confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectivă a elevilor, ISMB va constitui o comisie având ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematică la clasele a X-a A şi a X-a C, pentru anul şcolar 2015/2016”, arată un comunicat al Ministerului Educației.

Ancheta Inspectoratului Școlar a decis că profesorul a făcut o glumă atunci când le-ar fi spus elevilor să îngenuncheze pentru note mai mari.

Incidentul a fost o glumă și elevii nu s-au simțit umiliți, potrivit raportului întocmit de ISMB, la finalul anchetei.

Pe de altă parte, profesorul Severius Moldoveanu nu a respectat graficul tezelor semestriale, cea la matematică fiind susținută în luna ianuarie, nu în decembrie, așa cum prevede regulamentul școlar, se mai spune în raportul citat.